Gençler perde dedi!

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Kursu mezunları tiyatro oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Gençler perde dedi!

Eğitimlerini tiyatrocu Halim Kaplan’ın verdiği tiyatro dersleri ile mezun olan öğrenciler, 3 ay boyunca büyük bir emek sarf ederek hazırlandıkları Ferhan Şensoy’un yazdığı ‘Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı’ adlı tiyatro oyunu ile mezuniyetlerini perçinleştirecek. 15 Mayıs Pazartesi günü Saat: 19.00’da Cegerxwin Kültür ve sanat merkezinde sahnelenecek oyun 17 ve 21 Mayıs tarihlerinde de sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

OYUNUN ÖYKÜSÜ

Kahraman bir bakkalın, güçlü bir süpermarketle olan mücadelesine tanık olacağınız bu oyunun öyküsü aslında 1929'un Amerika’sında başlıyor... Ne ilgisi var demeyin, süpermarketler ilk olarak orada açılmaya başlamıştı. Sonrasında günümüze geldiğimizde bir şehirde (belki de bu şehir bizim şehrimizdir) devam ediyor. Bir dönemin değişen Türkiye'sine esprili bir yaklaşım getiren unutulmaz bir oyun... Hem eğlenceli, hem kaygılı... Temel bir ekonomi dersi mahiyetinde...

Kaynak: Diyarbakır Söz