Gençler tiyatroyla nefes kestiler

8. Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde öğrenciler sergiledikleri oyunlarıyla nefes keserken, Baydemir kapanışta genç tiyatro adaylarına, “Yaşamınızda hiçbir zaman mazlum ya da zalim rolü sizin olmasın” temennisinde bulundu.

Gençler tiyatroyla nefes kestiler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği ve kentteki 15 lisenin katıldığı 8. Liselerarası Tiyatro Şenliği için kapanış töreni düzenlendi. 15 gün boyunca 188 genç liselinin sahne ile buluştuğu ve 5870 kişinin izlediği Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Büyükşehir Belediyesi Sinema Birimi’nin çekimlerini yaptığı oyunlardan derlenen bir sinevizyon gösterildi.

Daha sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yeteneklerini keşfetmek ve özgüvenlerini geliştirmek için 8 yıldan bu yana aralıksız bu sahnede çaba gösterdiklerini söyledi.

LİSELER ARASI TİYATRO

Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne katılan 15 lisenin tüm öğretmen ve katılım gösteren genç oyuncularına teşekkür eden Baydemir, 15 günde 188 genç oyuncunun 5870 seyirciyle buluştuğunu belirtti ve 8 yılda 48 bin tiyatro sevdalısının bir araya geldiğine dikkat çekti. Bunun gelecek açısından çok önemli bir şey olduğunu ifade eden Baydemir, “Yaşamın kendisi bir oyuna benziyor. Ama bu oyun çoğu zaman adaletli olmuyor. Ve yaşadığımız coğrafyada her birimize verilen roller var. Yaşamınızda hiçbir zaman mazlum veya zalim rolü sizin olmasın. Hiçbir zaman ezilen ve ezen rolü sizin olmasın” diye konuştu.

BARIŞ İÇİN ROL MODEL OLUN

Gençlere yaşamları boyunca mutlu olma temennisinde bulunan Baydemir, “Geçmişe bakarak, geçmişin deneyiminden de yola çıkarak aydınlık gelecekler yaratma üzerine bir rolünüz, bir rolümüz olsun” dedi. Bunun için de barışçıl bir ortama ve barışçıl bir sürece herkesin ihtiyacı olduğunu belirten Baydemir, “Barış için ortak çaba gösteren bir rol model olmanızı yürekten temenni ediyorum” dedi.

TİYATRO FASTİVALİNE AKTİF KATILIN

“Sanat onurlu bir barışa ulaşmanın en etkin yollardan bir tanesidir” diyen Baydemir, onun için Diyarbakır’ın sanata bir kez daha kapısını araladığını söyledi. 1. Amed Tiyatro Festivali’nin “Kukla, Mask Yapım ve Uygulama ile Canlı Heykel workshopları 23-28 Nisan tarihleri arasında yapılacağını belirten Baydemir, tüm öğrencilerin bu workshoplara ilgi göstermesini istedi. 29 Nisan’da da Tiyatro Festivali başlayacağını, pek çok kentten tiyatro gruplarının kente geleceğini belirten Baydemir, 6 Mayıs’a kadar sürecek festivale aktif katılım istedi.

İki yıl önce açtıkları Aram Tigran Kent Konservatuarı’nın da gençlere tiyatro, müzik, resim ve halk dansları eğitimi verdiğini hatırlatan Baydemir, öğrencilerin bundan istifade etmesi gerektiğini söyledi.

ÖDÜLLERİNİ BAYDEMİR VERDİ

Baydemir daha sonra 15 lisenin öğretmen ve öğrencilerine tiyatro simgesi olan masktan oluşan ödüllerini ve katılım belgelerini verdi. Her bir öğrenciye Kürtçe-Türkçe sözlük ile kenti tanıtan materyallerin de bulunduğu birer çanta armağan eden Baydemir, sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 8. Liselerarası Tiyatro Şenliği öğrencilere verilen bir kokteylle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz