Gençlere Umut Oldu!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgede yaşayan gençlerin geleceğe dair umutlarını artırdı

Gençlere Umut Oldu!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yatırım ve kalkınma hamlesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan gençlere umut oldu.

2016-2020 döneminde 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını, gençlik merkezleri ve stadyumlar inşa edilmesini öngören "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" bölgede yaşayan ve terör saldırılarından rahatsızlık duyan gençlerin geleceğe dair beklentilerini artırdı.

Mardin'de yaşayan üniversite öğrencisi Selahattin Doğru (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı programın tüm Doğu ve Güneydoğu'da sevinçle karşılandığını söyledi.

Açıklanan adımların hepsinin güzel adımlar olduğuna işaret eden Doğru, "Bölgedeki gençlerin çoğu çalışmak için başka bölgelere göç etmek zorunda kalıyor. Açıklanan program bölgemizin kalkınması, gençlerin önünün açılması için güzel adımlar içeriyor." dedi.

 Doğru, bölgede gençlerin aktif olarak katılabileceği spor etkinliklerinin bulunmadığını, projelerin bu açıdan da önemli olduğunu anlattı.

Gençlerin bu yatırım ve kalkınma hamlesine ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Doğru, atılan adımları olumlu bulduklarını belirtti.

"BAŞBAKAN'IN GENÇLERE VERDİĞİ DEĞERİ ANLADIK"

Mardinli genç İbrahim Homan (22) Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'daki açıklamalarını çok önemsediklerini söyledi.

"Başbakan'ın gençlere verdiği değeri anladık." diyen Homan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanın yatırım ve kalkınma hamlesi için özellikle iki bölge üzerinde durmasından memnuniyet duyduk. Başbakanımızın gençlere yönelik açıklamaları bizleri mutlu etti. Gençlik merkezleri ve stadyumların yapılması, gençlerin spora yönelmesi açısından önemli. Bu adımları hükümetimizden bekliyorduk. Beklentilerimizin sonucunu da aldık."

Homan, açıklanan programda özellikle gençlere yer verilmesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, programın an önce hayata geçmesini beklediklerini aktardı.

"YENİ KURULACAK FABRİKALAR GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK"

Elazığ'da yaşayan üniversite öğrencisi Alperen Polat da açıklanan paketin gençlerin "daha güçlü ve gelişmiş bir Türkiye" arzusunu yerine getireceğini söyledi.

Polat, ülkesine faydalı nesiller olmak amacıyla büyük emeklerin sonucunda üniversite eğitimini tamamlayıp mezun olmanın onuruna erişen gençlerin bugüne kadar istihdam konusunda zorluklar yaşadığını dile getirerek, açıklanan yatırım ve kalkınma hamlesinin hayata geçirilmesiyle bu sorunun büyük ölçüde çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

"Açılacak spor merkezleri sayesinde olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcular yetişecek, böylece bayrağımızı uluslararası yarışmalarda daha çok dalgalandırabileceğiz." diyen Polat, yeni kurulacak fabrikaların gençlere iş imkanı sağlayacağını belirtti.

Üniversite öğrencisi Muhammet Çiftçi ise ekonomik paketin uygulanmaya başlamasını dört gözle beklediklerini dile getirdi.

Çiftçi, bu programla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan halkın yaşam standartlarında önemli bir değişim yaşanacağına işaret ederek, "Bu sayede genç nüfusun yapabileceği aktiviteler artacak, çalışabilecekleri farklı iş potansiyelleri oluşturulacak. İki bölgede fabrikalar ve sosyal tesislerin açılmasıyla birçok işsize iş imkanı sağlanacak." diye konuştu.

Bölgede işsizlikten kaynaklı sorunların çözüleceğini anlatan Çiftçi, bu paketin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

"Ekonomik paketi olumlu buluyoruz"

Batman'da yaşayan Murat Yıldırım da 4 yıllık üniversite eğitimini tamamladıktan sonra iş bulamadığını belirterek, Çok Amaçlı Toplum Merkezinde düzenlenen ön muhasebe programı kursuna katıldığını söyledi.

İşsiz olması nedeniyle mağduriyet yaşadığını ifade eden Yıldırım, açıklanan paketin kendisi gibi tüm gençleri heyecanlandırdığını dile getirdi.

Kendisi gibi iş bulamayan çok sayıda genç olduğunu anlatan Yıldırım, yatırım ve kalkınma hamlesinin istihdama yönelik umutlarını artırdığını aktardı.

Yıldırım, son derece olumlu ve faydalı buldukları paketin bir an önce hayata geçmesini beklediklerini belirtti.

Batmanlı Remziye Karadaban da işsiz olduğunu, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bir kursa katılarak dikiş öğrendiğini anlattı.

"Bu ekonomik paketten faydalanmak, iş hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." diyen Karadaban, açıklanan programın hayata geçmesini ve bölgenin kalkınmasını beklediğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz