Gençlerin eğitimi

Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Litvanya ve Türkiye’den toplam 19 genç, Diyarbakır’da 7 gün boyunca eğitim aldı.

Gençlerin eğitimi

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi ile Gençlik ve Değişim Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program ile Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Litvanya ve Türkiye’den toplam 19 genç, Diyarbakır’da 7 gün boyunca eğitim aldı.

Avrupa ve Türkiye’den çok sayıda öğrencinin katıldığı eğitimlerde, çok kültürlü toplumlarda gençlerin kültürler arası yeteneklerinin gelişimi, çok kültürlü ile kültürler arası kavramları arasındaki farklılıklar, yerel ve Avrupa düzeyinde gönüllülük çalışmaları, gençlik liderlerinin farklı etnik gruplarla çalışma teknikleri ile Avrupa gönüllü hizmeti kavramları üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi.

EĞİTİM ALDILAR

Eğitim kursu sayesinde iletişim ve yönetim yeteneklerinin gelişimi ile küçük ve karma gruplarda çalışma teknikleri, grup kurma çalışmaları, araştırmacı-yaratıcı ve katılımcı çalışma metotları konularında bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Yaygın eğitim metotlarının kullanıldığı eğitimde gençler ayrıca Diyarbakır yerelinde de gönüllü çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda Sümerpark Engelli Destek Merkezi’nde bulunan görme engelliler için sesli kitap okuma, yine Sümerpark içerisinde su kağıt mendil satan çocuklara yönelik çeşitli oyunlar ile Yenişehir Çocuk Yuvası’nda bulunan çocuklara yönelik resim, ahşap boyama ve kolaj çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim sonunda ise tüm katılımcılara Youthpass sertifikaları verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz