Gercüş'te ebru kursu

Batman'ın Gercüş ilçesinde ebru kursu açıldı. Dicle Anadolu Lisesince kaybolmaya yüz tutmuş sanatların korunması amacıyla, destekleme eğitimleri kapsamında ebru kursu açıldı. Öğrenciler, bir yandan öğrenim görüp bir yandan da geleneksel sanatın yaşatılmasına öncülük ediyor.

Gercüş'te ebru kursu

Batman'ın Gercüş ilçesinde ebru kursu açıldı.  Dicle Anadolu Lisesince kaybolmaya yüz tutmuş sanatların korunması amacıyla, destekleme eğitimleri kapsamında ebru kursu açıldı. Öğrenciler, bir yandan öğrenim görüp bir yandan da geleneksel sanatın yaşatılmasına öncülük ediyor.

EBRU KURSU

Öğrencilerden Eslem Şaşmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu sanatla çok fazla uğraşılmadığını dile getirdi. Ebruyu yaşatmak için burada olduklarını kaydeden Şaşmaz, "Hem okuyoruz, hem eğlenerek, hem de stresimizi atarak ebru sanatını yapıyoruz. Bu şekilde avantajları var. Bir de ebru sanatı sabır gerektiriyor. Malzemeleri pek fazla bulunmuyor, her şeyi doğal şekillerde bulunuyor. Bu da bir ders, geleceğimize bir katkı sağlıyor. Bambaşka şeylerle karşılaşıyoruz, çok mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz