Giysi Yardımı

İstanbul Başakşehir'de faaliyet gösteren Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu tarafından bir proje kapsamında Hani ilçesinde Kuyular İmam Hatip Ortaokulundaki 350 öğrenciye kışlık bot, ayakkabı, mont, kazak, hırka, bere, eldiven atkı ve çoraptan oluşan giyim malzemeleri hediye edildi.

Giysi Yardımı

"Öncü İmam Hatipler ve Kardeş Okul Projesi"nin koordinatörü Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Müjdat Bayer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kış şartlarının çetin geçmesi ve maddi imkansızlıklar nedeniyle özellikle köylerdeki çocuklar mağduriyet yaşadığı için hayata geçirdiklerini bildirdi.

İMAM HATİP LİSESİ

Ülkenin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik köprüsünün pekiştirilmesini de amaçladıklarını belirten Bayer, "Projemizin hedefi, öğrencilerimizin daha zor şartlarda yaşamını ve eğitim hayatını sürdürmekte olan kardeşlerini görmesi, tanıması, empati kurabilmesi ve ihtiyaç doğrultusunda fikir ve malzeme alışverişinde bulunmaktır. Bu vesile ile öğrenciler arasında gönül köprüsü kurulması amaçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selçuk Arslan ise Kuyular İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrencilere ulaşmaya ve onları sevindirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Aynı okuldan öğretmen Esra Doğu da sadece kitaplarla yetinmeyip kardeşlik olgusu içerisinde bölge hassasiyetini de göz önüne alarak projeyi genişlettiklerine dikkati çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz