Görevlendirme yapılan belediyeden kitap okumaya teşvik

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman'ın Gercüş Belediyesi, yolcu minibüslerinde okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Yol Arkadaşın Kitap Olsun" kampanyası başlattı.

Görevlendirme yapılan belediyeden kitap okumaya teşvik

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman'ın Gercüş Belediyesi, yolcu minibüslerinde okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Yol Arkadaşın Kitap Olsun" kampanyasını hayata geçirdi.

Gercüş Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Ünal Koç, yolcu minibüslerinde okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan "Yol Arkadaşın Kitap Olsun" kampanyasını ilçe terminalinde tanıttı.

Koç, kampanyanın kısa sürede büyük destek gördüğünü söyledi.

Kampanyanın diğer il ve ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında da yaygınlaşmasını arzu ettiklerini kaydeden Koç, kitapları temin etmenin çok zor olmadığını, kitap okuma alışkanlığının hayat boyu devam etmesini istediklerini bildirdi.

"Şu ana kadar gördüğümüz ilginin kampanyanın istenilen düzeye ulaşacağının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum." diyen Koç, okuma alışkanlığının her fırsatta vurgulanması gerektiğini belirtti.

Koç, daha sonra yolcularla sohbet etti, kampanya için hazırlanan broşür ve kitaplardan dağıttı.

İlçe sakinlerinden Eyüp Burakdündar, ilçede ilk kez böyle bir kampanya ile karşılaştığını aktararak, "Çok güzel, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz