Görüş Bildir

HAYAT BOYU EĞİTİM!

HAYAT BOYU EĞİTİM!

HAYAT BOYU EĞİTİM!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 'Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı', Kaymakam İsmail Şanlı başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda 2011-2012 eğitim-öğretim yılında Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlaması kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirilirken, 2012 yılı için ise Hali Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün kapsamlı bir şekilde yapacağı çalışmaların planlaması yapıldı. Toplantıda çalışmaların geçen yıla oranla hızlandırılıp, açılan kurslara yenilerinin eklenip, devam edilmesine karar verildi.

HAYAT BOYU EĞİTİM

Toplantıda bir açıklama yapan Kaymakam İsmail Şanlı, amaçlarının ilçedeki işsizlik oranını sıfır noktasına getirmek olduğunu söyledi. Şanlı, "Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç Hani'de işsizlik oranını sıfır noktaya getirip, gençlerimize ne vermeliyiz, neler yapmalıyız, nasıl bir iş imkanı oluşturup istihdama yönelik alanlar açabileceğimizdir. Bunu Hani Halk Eğitim Merkezi ile nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçede kurslar açacak ve bu kurslara gençlerimiz, kızlarımız, kadınlarımız katılarak belgelerini alacaktır. Belgelerini alan arkadaşlarımıza iş bulma konusunda da yardımcı olacağız. Devlet olarak bizler halkımıza hizmet edeceğiz, gençlerimizi her konuda destekleyeceğiz. Ama alışılmış yardımlar vererek değil, kendi işlerini kurma imkanlarını sağlayarak bu destekleri vereceğiz" dedi.

EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK

Günümüzdeki çağın eğitim çağı olduğunu belirten Kaymakam Şanlı, bu nedenle okullardaki eğitim kalitesini de arttırmak gerektiğini söyledi. Kaymakam Şanlı, "İlçede gençlerimize iyi bir eğitim verilmeli ki, hak ettikleri noktaya gelebilsinler. Aksi taktirde gençlerimiz başka yollara saparlar, uyuşturucu müptelasının kurbanı olurlar. Onları kaybetmekten ziyade topluma kazandırmalıyız. Bu olmadığı zaman da işsizliğin önüne geçmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

Toplantıya İlçe Belediye Başkan Vekili Abdullah Yakacı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrullah Özdemir, İlçe Emniyet Amir Vekili Davut Ediz, Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ ile okul müdürleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi