Hayatın Provası Yoktur!

D.Ü Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü “Hayatın Provası Yoktur” konulu etkinlikte, "hayatın anlamı" anlatılmaya çalışıldı.

Hayatın Provası Yoktur!

"Hayatın Provası Yoktur" konulu, Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörlüğünün düzenlediği etkinlikte, "hayatın anlamı" anlatılılmaya çalışılırken, Rektör Prof. Dr. Talip Gül, "Bu hayat önümüzdeki hayatın bir provasıdır. Hepimiz hayatı tanımaya çalışıyoruz. Ama hayat hakkında kesin birşey söyleyemiyoruz. Hayat çok hızlı ve koşarak geçiyor.” dedi.

HAYATIN PROVASI YOKTUR

Dicle Üniversitesi Konferans Salonu'nda, Hastaneler Kalite ve Stratejik Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından düzenleyen etkinliğin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, hayatın provası olmadığını ve hayatın bir kere yaşanıp bittiğine vurgu yaparak, hayatın önemini anlattı.

HAYAT BİR KERE YAŞANIR

Rektör Prof. Dr. Gül, "Bir başka yönüyle aslında bu hayatın bir provası var. Hepimiz anne rahmindeyken bu provayı yaptık sonra bu dünyaya geldik. Bu hayat önümüzdeki hayatın bir provasıdır. Hepimiz hayatı tanımaya çalışıyoruz. Ama hayat hakkında kesin birşey söyleyemiyoruz. Hayat çok hızlı ve koşarak geçiyor.” diye konuştu.

HEKİMLERİN BİLMESİ GEREKEN

Bu etkinliği doktor, hemşire ve hastane görevlilerinin, hastalar ile sağlıklı bir iletişim kurmalarını sağlamak için düzenlediklerini söyleyen DÜ Hastaneleri Başhekimi Gökhan Kırbaş, “Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Düzgün davranmak, karşındaki insana ölçülü bir şeyler vermek sevgi ve muhabbet oluşturmak önemlidir. İnsanlar arasındaki ilişkinin seviyeli ve gönül bağı olması gerekiyor. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve diğer tüm çalışanlarımızın, tedavi olmak için hastaneye gelen vatandaşlarla sağlıklı ve gönül dili ile bir iletişim kurmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ARASINDAKİ İLETİŞİM

İnsanlar arasındaki iletişim yöntemlerinin önemini anlatan Tiyatro Sanatçısı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Bozkurt, insanlar arasındaki iletişimin sağlıklı olmasının insanın ömrünü etkilediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz