Herkes O’nu Okuyor sınavına yoğun ilgi

Türkiye genelinde düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' sınavına Batman’da yoğun katılım gerçekleşti. Düzenlenen sınava il genelinde 6 bin 900 kişi başvuru yaparken, sınavda dereceye girenler, başta umre olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Herkes O’nu Okuyor sınavına yoğun ilgi

Batman Eğitimciler Derneği (BEDER) tarafından organize edilen sınava Aktif Eğitim-Sen Batman Şubesi de destek verdi. Batman Eğitimciler Derneği Başkanı Cuma Yürden yaptığı açıklamada, başvuru sayısının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getirerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Efendimizin hayatını okumak ve onu anlamak için insanların birbiri ile yarıştığını anlatan Yürden, “Biz eğitimciler bu tür etkinlikleri canı gönülden destekliyoruz. Bugün bu sınava katılan herkes bizi yürekten mutlu etti. Yaşlısı genci herkes oldukça ilgi gösterdi. Efendimize sevgi ve hayranlık gerçekten çok büyük seviyede. Katılımcılar günler öncesinden bu sınava hazırlandı. Büyük emekler verildi. Aslında hediyelerden ziyade efendimizi okumak ve onu tanımak her şeyden önce geliyor. biz bütün katılımcılardan bu duyduk.” diye konuştu.

'KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA'

Düzenlenen sınavın kaybedeninin olmadığını belirten Yürden, şunları söyledi: “Bu sınavın kaybedeni yoktur. Herkes çok şey kazandı. Efendimizi okumak Efendimizi tanımak kadar güzel bir şey var mıdır? Hayır kesinlikte en güzel hediye Alemlerin Efendisini tanımaktır. İl genelinde dereceye girenlere cuma günü ödül töreni düzenlenecek. Buradan derece elde edenler Gaziantep’te düzenlenecek olan Türkiye finaline katılım hak kazanacak. Bizde sabırsızlıkla birinciyi merak ediyoruz.”

Yetişkinler dalında sınava katılan Mehmet Şirin Bilin ise Peygamber Efendimizi örnek hayatını okumanın kendileri için oldukça fayda sağladığını kaydetti. Bu yarışmanın aile yaşantısından çevre yaşantısına kadar olumlu etkiler sağladığını anlatan Bilin, emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür organizasyonların devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz