İHL Kızlar'da Matematik şampiyonu

Anadolu liseleri arasında düzenlenen Matematik Olimpiyatında, Yenişehir Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Anadolu liselerini geride bırakarak büyük başarı elde ederek şampiyon oldu.

İHL Kızlar'da Matematik şampiyonu

DİYARBAKIR-Matematik Olimpiyatlarında Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ayşe Eraslan ve Semanur Çiğdem, Anadolu Liselerini geride bırakarak birinci oldu. Başarılı olan öğrenciler, İmam Hatipli oldukları için geri kalmadıklarına ve her alanda başarılı olabileceklerine vurgu yaptı.

ŞAMPİYON OLDULAR

Buarada,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İmam Hatipler arası Arapça Şiir Okuma yarışmasında il birincisi Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Büşra Melikoğlu seçilirken, Aysel Filiz ise ‘Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasında İl birinciliğine layık görüldü. Aynı okuldan Melike Bars ve Semanur Eren de ‘Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Arapça Bilgi Yarışması’ il birincisi oldu.

GURUR DUYUYORUZ

Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şahfidan, artık İmam Hatip liselerinin sevinç ve gurur kaynağı olacağını söyledi. Müdürlüğünü yaptığı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, 6 birincilik ödülü ve 2 tane ikincilik ödülünü kazandığını söyleyen Şahfidan, Diyarbakır’da bir özel okulda yapılmış olan Matematik olimpiyatlarında İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, 28 Anadolu Lisesini geride bırakarak il birinciliğini aldıklarına dikkat çekti.

GERİ KALMADIK

Anadolu Liseleri arası Matematik Olimpiyatları’nda il birincisi seçilen Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Eraslan, İmam Hatipli olduğu için geri kalmadığını, daha fazla ilerlediğini ve daha fazla ilerleyeceğini söyledi. Arapça Bilgi Yarışması il birincisi Semanur Eren, “İmam Hatip Lisesine başladığımızda çevremizden tepkiler aldık. Anne-babalar, çocuklarını İmam Hatip Liselerine göndermeli. Gelecek nesiller, ancak bu şekilde ümit verici olabilir.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN AZMİ

Anadolu Liseleri arası Matematik Olimpiyatları il birincisi Semanur Çiğdem ise, “İmam Hatip Lisesine her ne kadar baskılar altında girsek de, bugün gördük ki, İmam Hatipler sadece manevi alanda değil aynı zamanda fenni alanlarda da öncülük yapabiliyor.” ifadelerini kullandı. Okul Aile Birliği üyelerinden Kasım Akgönül ise, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Anadolu Liseleri arasında yapılan yarışmalarda elde ettiği başarının, İmam Hatipleri tarihten silmek isteyenlere güzel bir cevap olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz