Görüş Bildir

İlahiyat Mezun Verdi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü mezuniyet töreni geniş bir katılımla gerçekleşti. Kongre merkezinde yapılan mezuniyet törenine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin yakınları katıldı.

İlahiyat Mezun Verdi

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda açılış konuşması yapan Dekan Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, İlahiyat Fakültesi mezunu olmanın önemine işaret ederek, İlahiyat Fakültesinde eğitim almış olmanın hem dünyayı hem de ahireti kurtardığını söyledi.

BEŞİKTEN MEZARA EĞİTİM

Üniversiteyi bitirmenin öğrenimin sonu olmadığını vurgulayan Ünalan, Hz. Ali’nin “Eğitim beşikten mezara kadar sürer” sözünü hatırlattı. “Âlimler, Peygamberlerin varisidir” diyen Ünalan, tüm İlahiyatçıların bu sorumluluk bilincinde olması temennisinde bulunarak, mezun öğrencileri tebrik etti.

İlahi ve Ezgilerin seslendirildiği törende, İlahiyat öğrencilerinden oluşan tiyatro gurubu mini bir oyun sahneledi.

İlahiyat Fakültesi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü öğrencilerinin diploma törenine geçildi. Öğrenciler, teşekkür belgelerini ve hediyelerini öğretim üyelerinin elinden aldılar. Tören tüm öğrencilerin diplomalarını almalarının ardından keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi