İmam Hatip Okulları Tercih Edilsin!

TEOG tercihlerine ilişkin açıklamada bulunan İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, ailelere, çocuklarını imam hatip okullarına göndermeleri çağrısında bulundu.

İmam Hatip Okulları Tercih Edilsin!

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, bu yıldan itibaren eğitim ve öğretime başlayacak olan 34 okulun Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine eş değer konuma getirilerek halkın gösterdiği teveccüh sayesinde hak ettiği konuma getirildiğini söyledi.

Gökdemir, İmam hatip okullarının İslam İnanç esasları doğrultusunda gerekli ilim, edep ve ahlaki ilkeler çerçevesinde öğrenci yetiştirdiği gibi aynı zamanda ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal alanında da etkin iz bıraktığını belirtti.

İmam hatip okullarının, toplumu ifsat eden batı tarzı eğitime tek alternatif eğitim tarzı olduğunu belirten İbrahim Gökdemir, “Ülkemizde İmam Hatip okulları Müslüman halkımızın inanç değerleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyeti yürütmektedirler. İmam Hatip Okulları kurulduğu günden itibaren vermiş olduğu eğitim ve öğretim ile toplumu ifsat eden batı tarzı eğitim anlayışına tek alternatif olmuşlardır. Bu süreç içerisinde bu okullarda eğitim gören gençler İslam ile daha yakından buluşmuş, Müslüman halkımızın beklentilerini karşılayan, gençlerin İslami bir kimlikle buluşmasına öncülük etmişlerdir.” dedi.

“Bu okullarda örnek nesiller yetiştiriliyor”

İmam Hatip okullarında yetişen öğrencilerin günlük yaşamın her alanında etkin bir konumda gelecek nesillerin yetiştiricileri olarak tüm çalışma ve mesleki alanlar olan Dini Eğitim, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve Tıp başta olmak üzere birçok çalışma gruplarında topluma örnek oluşturacak nesiller yetiştirdiğini söyleyen Gökdemir, “İmam Hatip okullarımızı sosyal alanda hazmedemeyen darbeci ve cuntacı menfur güçler her defasında bu okulları toplumun gönlünde etkisizleştirmek için var gücü ile çalışmışlardır. Bunların tüm gayret ve çabaları, halkımızın bu okullara gösterdiği teveccüh ve rağbet karşısında akim kalmış ve gereken cevabı çocuklarını bu okullara göndererek vermişlerdir.” diye belirtti.

Gökdemir, “Halkımızın İmam Hatip okullarına göstermiş olduğu teveccühe binaen mevcut siyasi irade gerekli olumlu adımları atmış halkın beklentileri doğrultusunda bu okulların hak ettiği değeri vermiştir. Bundan böyle 2016-2017 eğitim ve öğretim başlamak üzere ülke genelinde 34 okul Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine eş değer bir programı İmam hatip okullarına kazandırmıştır.” ifadelerini kullandı.

TEOG tercihlerine ilişkin çağrı yaptı

TEOG tercihleriyle ilgili halka çağrıda bulunan Gökdemir, “Bizler Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak duyarlı halkımıza çağrımız şudur; TEOG tercih öncesi Çocuklarının başta kendileri ve aileleri olmak üzere Müslüman halkın beklentileri doğrultusunda İslami ve manevi değerlerini sahiplenecek, erdemli ve örnek ahlaki davranışlar ile toplumu ıslah edecek ve halkımıza önderlik edecek nesiller görmek istiyorlarsa bu okulları öncelikli olarak tercih etmelerini öneriyoruz.” dedi.

Son olarak Diyarbakır'da TOBB Ferdi Yiğit Fen İmam hatip proje okulu olarak hizmete açıldığını belirten Gökdemir, son olarak şunu söyledi: “Tüm velilerimiz çocuklarını orta öğretim tercihlerinde öncelikli olarak bu okulu birinci sıraya almalarını öneriyoruz. Diyarbakır'daki İmam hatip okullarımızda karma eğitime son verilmiş, kız ve erkek İmam hatip liselerimiz mevcut olup çok sayıda İmam Hatip Orta okullarımız da önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde halkımızın hizmetinde olacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz