İmam Hatipliler Mardin tarihinde

Batman İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mardin’i gezdi

İmam Hatipliler Mardin tarihinde

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mardin gezisinde buluştu. Rehberlik servisi tarafından organize edilen geziye, 12. sınıflardaki kız öğrenciler ve bazı öğretmenler katıldı.

Tarihi mekanların ziyaret edilmesini amaçlayan gezi, Hasankeyf ziyareti ile başladı. Buradaki tarihi mekanları gezen öğrenciler Midyat’a geçti. Burada rehberler eşliğinde Mor Gabriel Kilisesi’ni gezen öğrenciler daha sonra Midyat’ın eski mahallelerindeki tarihi yapıları ziyaret etti.

MİDYATI GEZDİLER

Midyat’ın ardından gezinin Mardin bölümüne geçildi. Mardin İmam Hatip Lisesi ziyareti ve öğle yemeğinin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi’ne giden öğrenciler burada üniversite ile ilgili bilgiler aldı. Üniversiteyi anlatan kısa film gösterisi izleyen öğrencilere, üniversite yetkilileri tarafından üniversitenin mevcut bölümleri ve bundan sonra açılması planlanan bölümleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Artuklu Üniversitesi’ni tercih etmeleri durumunda güzel bir üniversitede okumanın ayrıcalığını yaşayacakları ifade edildi.

Mardin’in tarihi sokaklarında kısa bir şehir turu yapan öğrenciler, Kasimiye Medresesi, Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi gibi bazı kilise ve tarihi eserleri gördü.

Kaynak: Diyarbakır Söz