İngilizce'yi uzmanından öğrenecekler

Diyarbakır Özel Diken Koleji yabancı dil eğitim ve öğretiminde bir ilke imza attı. 1’i kadın olmak üzere 4 yabancı uyruklu öğretmen öğrencilere yabancı dil dersi verecek. Okulun kurucusu Nedim Dengiz,”Diyarbakır’da ilk kez bu kadar sayıda yabancı öğretmen uzmanı oldukları yabancı dil dersi verecekler. Diyarbakır’ın eğitim kalitesi adına önemli bir iş başardığımızı düşünüyorum.” dedi.

İngilizce'yi uzmanından öğrenecekler

Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen,İngilizce eğitimi konusunda uzman yabancı uyruklu 4 öğretmen Diyarbakırlı çocuklara dil eğitimi verecek.

Özel Diken Koleji ,yabancı dil eğitimi için Tumenda Derick Nsanyui,Imen Benyou Cef,Rezan Abbas ve Adeem Mahmood ile anlaştı. Okulun yönetim kurulu başkanı olan iş adamı Nedim Dengiz,çeyrek asırlık birikim ve başarıları olan Özel Diken Koleji olarak Diyarbakır’da yabancı dil eğitiminde bir ilke imza attıklarını söyledi.

Globalleşen dünyada artık bir meslek sahibi olmanın yetmediğine dikkat çeken Dengiz, yabancı uyruklu öğretmenlerle anlaşarak çocukların pratik şekilde dil eğitimi almasını sağlayacaklarını ifade etti.

‘PRATİK YAPARAK DİL ÖĞRETECEKLER’

Dengiz,”Dünya dili olan ingilizceyi yabancı uyruklu öğretmenlerle sözleşme imzalayarak problem olmaktan çıkardık.Globalleşen dünya da artık sadece bir meslek sahibi olmak yetmiyor.Farklı kültürel yeteneklerin yanısıra yabancı dil yeterliliği her yaştan her meslekten bireylerin önünde engel olabiliyor.Okulumuz, yabancı dil öğrenmenin  çocuklarımızın geleceğini nasıl yönlendireceğinin bilincinde bir eğitim kurumu olarak,yabancı uyruklu öğretmenlerini eğitim sürecine kattı.Deneyimli dil öğretmenlerimiz sayesinde öğrencilerimiz aylarca gramer ezberleyip sonra da bunları unutacaklarına, pratik yaparak kalıcı dil öğrenme şansını yakalayacaklar. Ayrıca okulumuzda 2012-2013 eğitim öğretim yılı müfredatımızda, çift yabancı dil uygulamasına başlayarak yabancı dil ağırlıklı eğitimi hayata geçiriyoruz. ” dedi.

SBS’DE İKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Nedim Dengiz, Kayapınar’daki yeni eğitim kampüsünde eğitimde önemli başarılara imza attıklarına dikkat çekerek, SBS’de 2 öğrencilerinin 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu olmasının bunun en güzel kanıtı olduğunu da kaydetti. Dengiz,”Modern bir kampüste eğitim veriyoruz. Özel okul olmamıza rağmen her şeyi ticari olarak düşünmüyoruz. Bu kentin insanı olarak çocuklarımız kaliteli eğitim alsın istiyoruz. Öğretmenlerimiz çocuklara kendi çocuklarıymış gibi ilgi gösteriyor. 2 öğrencimiz SBS’de tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Bundan sonra çok daha iyi olacağız.” şeklinde konuştu.                Arial"

Kaynak: Diyarbakır Söz