İstanbul hayali gerçek olacak

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü'ndeki okulda görev yaptıktan sonra 2014'te İstanbul'a tayin olan beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray, 3 yıl aradan sonra eski görev yerini ziyaret ederek öğrencileri ile hasret giderdi.

İstanbul hayali gerçek olacak

Silopi İlçesi Çukurca Köyü İlk ve Ortaokulu'nda beden eğitimi öğreteni olarak görev yaptığı 2014 yılında İstanbul Bahçelievler Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu'na tayin olan Pınar Demiray, eski öğrencileri ile iletişimi kesmeyerek mektup kardeşliğini başlatmıştı. Çukurca Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencileri ile Mustafa Kemal Ortaokulu 7/H sınıfı öğrencilerinin mektuplaşmalarına vesile olan Pınar öğretmen, Silopi'ye gelerek eski öğrencilerini ziyaret etti. Çukurca Köyü İlk Ortaokulu'nu ziyaret eden Pınar öğretmeni gören eski öğrencileri, öğretmenlerine sarılarak hasret giderdi. Öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Pınar öğretmen, getirdiği hediyeleri sınıftaki öğrencilere dağıttı. Pınar öğretmen eski öğrencilerine, İstanbul'daki mektup kardeşleriyle 8-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek İstanbul gezisi ile buluşacaklarının da müjdesini verdi. Bu haber öğrenciler arasında sevinç ve coşkuyla karşılandı.

HAYALLERİ GERÇEK OLACAK

Pınar Demiray'ın eski öğrencilerinden Dilbin Öktem, eski öğretmenlerini görmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Pınar hocamız buraya geldi. Bize sürprizler yaptı. Bizi çok duygulandırdı. Çok mutlu olduk. Bir hafta İstanbul'da kalacağız. Büyükşehirleri göreceğiz. Pınar hocaya çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilerden Emrullah Atilla da, Pınar öğretmenle birlikte ilk kez sinemaya gittiklerini belirterek, "Pınar hoca daha önce bizi sinemaya götürmüştü. İstanbul'dan bize hediyeler getirdi. Oraya gideceğiz. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. İstanbul'u görmek istiyoruz" diye konuştu.

Mektup kardeşliği projesinin 3'üncü senesinde, eski öğrencilerinin gönderdiği mektuplarında, kendisini çok özlediklerini yazmaları üzerine köy okulunu ziyaret ettiğini belirten Pınar Demiray da şöyle konuştu:

"Mektuplarını okudum, çok duygulandım. Onlara müjdeyi kendim vermek istedim. İnşallah 8-12 Mayıs'ta onları misafir edeceğiz. Her iki ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü de projemize destek veriyor. Umarım onlara ömürleri boyunca unutamayacakları çok güzel anılar yaşatacağız. İstanbul'da ve mektup arkadaşları ile tanışmış olacaklar."

Kaynak: Diyarbakır Söz