Görüş Bildir

Kampüs eylemi

Şırnak Üniversitesi öğrencileri, okulun kurulduğu 2008 yılından beri lise binasında öğrenim görmelerini ve üniversite yönetiminin bazı uygulamalarını protesto etti. Öğrenciler, üniversite önünde basın açıklaması yapıp oturma eylemi düzenledi.

Kampüs eylemi

Okul binasının önünde yapılan protesto eyleminde eylemci öğrenciler adına basın açıklamasını Şırnak Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Kulpu yaptı. Kulpu, Şırnak Üniversitesi'nin 2008 yılında kurulduğunu ancak halen bir lise binasında öğrenim görmelerinin içler acısı bir durum olduğunu söyledi. Kulpu, üniversite binasının, rektörlüğün, sosyal tesislerin ve öğrenci yurtlarının kiralık olmasının üniversitenin bir rant merkezi olarak görüldüğünün kanıtı olduğunu ileri sürdü.

ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ

Kulpu, devletin öğrenciye ve Şırnak halkına hizmet etmesi için gönderdiği yetkililerin öğrenci taleplerini görmezden geldiğini, hiçbir sosyal faaliyetin olmadığı üniversitede öğrencilerin yapmak istediği etkinliklere izin verilmemesinin ve imkanların kısıtlanmasının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Şırnak Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Kulpu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

OTOBÜS VE MİNİBÜS

"Öğrenciler için alınan otobüs ve minibüslerin öğrencilere tahsis edilmemesi ve kendi istedikleri gibi kullanmaları ayrı bir sorun. Şırnak Üniversitesi öğrenci kulüplerinin öğrenciler için gerçekleştirmek istedikleri etkinlik ve aktiviteler, Öğrenci Kulüpleri Kurulu toplantısında alınan kararlar yok sayılmış ve ayrılan bütçe iptal edilmiş, böylelikle öğrenciler bu haklardan mahrum edilmişlerdir. Etkinlikler için ayrılan 39 bin lira bütçe nerede, bu paralar nereye harcandı? Üniversite adına Ankara ve İstanbul'da bazı etkinliklere katılan kulüpler, kulüp üyelerinin paraları neden ödenmiyor? Son olarak, üniversitenin yapmış olduğu bahar şenliklerinin öğrencilere danışılmadan bir oldu bittiye getirilmesi ve programın içeriğinin de bir ilkokul öğrencisinin yaptığı yumurta taşıma, halat çekme v.s. şeylerin olması, yönetimin öğrencilerden ne kadar uzak olduğunun bir göstergesidir. İçeriği boş olan bahar şenlikleri öğrenciler tarafından kabul edilmemiş ve etkinliklere katılmayıp tepkilerini ortaya koymuşlardır. Bu gerçekleri görüp de görmezden gelenler, duyup da duymazlıktan gelenler, öğrencisi sıkıntı çekerken kendileri ciplerle dolaşanlar oturup bir vicdan mahkemesinden sonra istifa etmeliler. Biz Şırnak Üniversitesi öğrencileri olarak ülkenin diğer üniversitelerinde okuyan öğrencilere sağlanan imkanların ve şartların sağlanmasını istiyoruz. İçinde bulunduğumuz şartların ve ortamın düzeltilmesini istiyoruz. Şırnak'ın gelişmesine ve kalkınmasına ortam hazırlayacak olan üniversite kampüsünün bir an önce yapımı için başta Şırnak halkı olmak üzere Şırnak milletvekilleri, Şırnaklı işadamları ve üst düzey mülki amirlerin bu duruma sesiz ve duyarsız kalmamalarını ve tepkilerini dile getirmelerini istiyoruz."

 

GİDİŞ-GELİŞ SORUNU

Kulpu'un basın açıklamasını okumasından sonra Şırnak Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı Mesut Kertiş de bir açıklama yaptı. Açıklamalardan sonra bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler ardından dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi