Kampüste fidan!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman Fidanlık Müdürlüğü işbirliğiyle Dicle Üniversitesi (DÜ) kampus alanında gerçekleştirilen 500 yetişmiş fidan dikme etkinliğine katıldı.

Kampüste fidan!

Fidan dikme etkinliğine Vali Mustafa Toprak'ın yanı sıra Orman İşletme Müdürü Selçuk Güler, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, İŞ-KUR Müdürü Nusret Beştaş ile çok sayıda personel katıldı. Davetlilerle birlikte fidan diken Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır'da son yıllarda kişi başına düşen yeşil alanın arttığını söyledi.

KAMPÜSÜN YEŞİLLENMESİ

Vali Toprak, "Biz kişi başına metrekareye düşen yeşil alan miktarını artırmak noktasındayız. Gelişmiş ülkelerde yüz ölçümü yüzde 8-9 yeşil alan gibi kabul ediliyor. Bizde ise yüzde 2-3 civarındadır. Demek ki biz yaşadığımız alanlarda kullanılabilir yeşil alan miktarını artırmak zorundayız. Kamu kurumlarımızın kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak üzere büyük gayretleri ve çalışmaları var. İçinde bulunduğumuz alan üniversitemizden On Gözlü Köprü'ye gidecek şekilde yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda ve 50 ile 250 metre genişliğindedir. Bu alan yeşil kuşak projesi kapsamında ağaçlandırılıyor. Bu alana daha önce 500 bin adet fidan dikilmiş. Bu dikilen fidanlardan 350 bini fiilen var.

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Bu fidanları dikmek kadar dikilenleri de ayakta tutmak ve korumak gerekiyor. Dikilen fidanları ağaç haline getirmek için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Şehirlerin ve yolların uyumlaştırılması adına ana güzergahların orta refüjlerine, sağlarına ve sollarına yol hatları boyunca, duble ve otoyolları kapsayacak şekilde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Ergani ve Şanlıurfa'ya doğru ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Mardin ve Batman yol güzergahlarında geçen yıl önemli ölçüde fidan dikmiştik. Bu sene de dikilen fidanlarda kuruyan var ise yeniliyoruz ve çalışmalarımızı daha da ileriye doğru götürüyoruz" dedi.

Fidan dikmenin ve ağacı sevmenin ne kadar önemli olduğunu gençlere anlatmak gerektiğini belirten Vali Toprak, bunun iyi anlatılması durumunda gelecekte solunan hava ve kullanılan toprağın çok daha iyi olacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler