Kanserli çocuklardan sevgi dolu hediye

Türkiye'nin çeşitli illerindeki kanserli çocuklar, harçlıklarından biriktirerek aldıkları oyuncaklar ile Muş'un Yücetepe Köyü İlkokulu'ndaki anasınıfı öğrencilerinin yüzünü güldürdü.

Kanserli çocuklardan sevgi dolu hediye

Genç Birikim Derneği ile ortaklaşa çalışma yürüten Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi (ONKO-SEV) Derneğine bağlı çocuk kulüplerince bir süre önce, köylerde eğitim gören anasınıfı öğrencilerine oyuncak gönderilmesi amacıyla kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinde maddi durumu iyi ailelerin kanser hastası çocuklarının harçlıklarından biriktirerek aldıkları oyuncaklar, Muş'un merkeze bağlı Yücetepe Köyü İlkokulu'ndaki anasınıfı öğrencilerine dağıtıldı.

Genç Birikim Derneği ve ONKO-SEV Başkanı Salih Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında ilk oyuncakları Yücetepe Köyü'nde dağıttıklarını söyledi.

Kanser hastası çocukların böyle bir projenin içinde yer almasının oldukça anlamlı olduğunu anlatan Yüce, "Amacımız Muş'ta bütün anaokullarında bulunması gereken oyuncakları, öğrencilere dağıtmak. Bu kampanyayı anlamlı kılan, kanser hastası çocuklarımızın başlatmış olması. Bundan onur duyuyoruz." dedi.

- Gözlerindeki ışıltıya paha biçilemez

Dernek üyesi Ebru Sefer, böyle bir çalışma içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Oyuncakları alan anasınıfı öğrencilerinin büyük sevinç yaşadığını vurgulayan Sefer, "Öğrencilerin gözlerindeki o ışıltıya paha biçilemez. Her şeyi onlar için yapıyoruz. Onlar da bu sevinci ve duyguyu yaşadıkları için gayet memnunlar." şeklinde konuştu.

Yücetepe İlkokulu Müdürü Necati Kızılkaya da oyuncaklarını alan anasınıfı öğrencilerinin büyük sevinç duyduğunu kaydederek, "Kırsal kesimden gelen öğrencilerimiz ilk defa böyle güzel oyuncaklarla tanıştılar. Sevinçlerini anlatmaya kelimeler yetmez." diye konuştu.

Anasınıfı öğretmeni Fatma Öztürk ise öğrencilerin birbirinden güzel oyuncaklar aldığını aktararak, miniklerin mutluluğunun kendisini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz