''Kardeşimin Dileği Van''

İstanbul Sultanbeyli Belediyesi ile Fetih Koleji Mezunlar Derneği, deprem sonrası çadırda eğitim gören İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu'na konteyner kütüphane, öğrencilere okuma kitabı, sınavlara hazırlık kitapları ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

''Kardeşimin Dileği Van''

Sultanbeyli Belediyesi ve Fetih Koleji Mezunları Derneği'nin ''Kardeşimin Dileği Van'' ortak projesiyle 40 kişi Van'a geldi. Heyet ilk olarak deprem sonrası ağır hasarlı olduğu için binaları yıkılan ve çadırda eğitim gören İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Okul önünde düzenlenen programın açılışında konuşan Vali Vekili Zafer Coşkun, ''Yaşanan deprem felaketi bize aslında şunu da gösterdi ki, bu ülkenin bölünmesine imkan yok'' dedi.

Her gün Türkiye'nin farklı bölgelerindeki hayırseverlerden Van'a ziyaretlerin yapıldığı ve yardımlarının geldiğini ifade eden Coşkun, bütün bunların ülkede oynanan bazı oyunların boşa çıkardığını kaydetti.

-Öğrenciler dileklerini kağıtlara resmedecek-

Fetih Koleji Mezunları Derneği Başkanı Bayram İşleyen ise ''Kardeşimin Dileği Van'' projesini 5 ve üstü sınıfları için düşündüklerini ancak ana sınıfı ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrencileri de unutmadıklarını bildirdi.

İşleyen, ''Proje kapsamında öğrenciler bizden dilekte bulunacaklar. Dileklerini kağıtlara resmedecekler ve biz bu dilekleri alıp İstanbul'da dilek ağacında sergileyeceğiz. Velilerimizle bu istekleri paylaşacağız. Daha sonra veliler bizlere bu dilekte yer alan hediyeleri getirecek. O gelen hediyeleri de bizler buraya getirip öğrencilerimize dağıtacağız'' diye konuştu.

Konuşma sonrası 5 bin kitabın yer aldığı konteyner kütüphanenin açılışı yapıldı ve öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve kitaplar dağıtıldı.

Törene, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler