Kayseri'de Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mezuniyet günü

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan (TDV) burs alan, 57 ülkeden 398 misafir öğrencinin bulunduğu Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 92 öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı.

Kayseri'de Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mezuniyet günü
Kadir Has Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni yapıldı. Törene, TDV Mütevelli Heyeti 2'nci Başkanı Mazhar Bilgin, Afganistan İslam Cumhuriyeti Kültür ve Eğitim Ateşesi Khalilullah Rasuli, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Atıf Akşit, Galip Koçer, Salih Sezik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, Ensar Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Erkan, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Ali Şahan ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim okundu. Öğrencilerin sinevizyon gösterisinden sonra konuşan TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, şöyle dedi:
"Kayseri bünyesinde bir gelecek hazırlıyoruz. Kayserililer ona destek veriyor ve onu besliyor. Onun için Kayseri ve Kayserililer'e teşekkür ediyorum. Gençleri tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onlar kadim medeniyetimizi yeniden gergef gergef ören öğretmenlerimiz. Gençlerden, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilahiyat fakültelerinden aldıkları bu duru İslam ve Kur’an inancını gittikleri her yere hayatları boyunca taşımalarını istiyorum."
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan da, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldiğinde, kendisini Anadolu’dan bir çocuğu ile konuşur gibi hissettiğini söyledi. Candar, "Aynı membadan besleniyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise, 4 yıldan bu yana burada eğitim gören, İslam dünyasının farklı bölgelerinden gelerek 'Ümmet şuurunu' yaşatan gençlere teşekkür ettiğini söyledi. Müftü Güven, şöyle dedi:
"7 kıtada insanlığın ümidi olan bu genç kardeşlerimizin yetişmesinde ve aynı zamanda ümmet şuuru ve bilinci almasında eğer bu Anadolu topraklarının bağrı olan Kayserimizin bir katkısı olduysa bundan dolayı bütün Kayserili halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Kayserimiz 'Menba-ı İlim, Makarru Ulema' geçmiş dönemlerde çok fazla alimlerin yetişmiş olduğunu özellikle Davud-i Kayseri’den başlamak üzere birçok alimin İslam topraklarını manevi olarak inşa etmiş olduğu bir toprak parçasındayız. Aynı zamanda Anadolu bir hicret yurdudur. Dünyanın dört bir tarafından Müslüman muhacir kardeşlerimizi Anadolu da bağrına basan bu fedakâr, cefakâr ve cömert Anadolu halkının, Kayserimiz başta olmak üzere Türkiyemizin çeşitli yerlerinde İmam Hatipler sonra üniversiteler, yüksek lisans ve doktora eğitimini alan dünyanın 4 bir tarafından gelen bu kardeşlerimiz inşallah bir gün gelecek el ele tutacağız ve İslam ümmetinin bu dünyadaki şahlanışını gerçekleştireceğiz."
Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya da, okunda 57 ülkesinden 398 konuk öğrenci bulunduğunu hatırlatırken, "Bu öğrenciler Türkiye'ye gelirken başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına, Kayseri halkına ve bizlere emanet ediliyor. Bizler de bu emaneti en güzel şekilde korumak için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu.
Lise dönem birincisi Afganistanlı Muhammet Harun, ikincisi yine Afganı Nur Muhammet, ve üçüncüsü Malili, Yusuf Vague’ye protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nce mezun olan bütün öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler tarafından oynanan Kafkas oyunları, okunan ilahiler beğeni topladı. Törende 92 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Program yapılan dua ile sona erdi. 

Kaynak: DHA