Kentin tanıtımı!

Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi ve Sezai Karakoç Anadolu Lisesi öğrencileri, kentin tanıtımına katkı amacıyla hazırladıkları 3 projeyle TÜBİTAK'ın Malatya'da düzenlediği bölge yarışmasında finallere katılmaya hak kazandı.

Kentin tanıtımı!

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi ve Sezai Karakoç Anadolu Lisesi öğrencileri, kentin tanıtımına katkı amacıyla hazırladıkları 3 projeyle TÜBİTAK'ın Malatya'da düzenlediği bölge yarışmasında finallere katılmaya hak kazandı.

Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi ve Sezai Karakoç Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Ekoturizm Faaliyetlerinden Kuş Gözlemciliği ve Hevsel Bahçeleri", Uunutulan Mesleklerimizden Faytonculuğun Turizme ve İstihdama Yapabileceği Katkılar" ve "Tarih Denizi Diyarbakır Suriçi Osmanlı Hanları" isimli projeler, Malatya'da TÜBİTAK tarafından 12-15 Mart'ta düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda finallere kaldı.

Öğrencilerin hazırladığı projeler, 16-20 Nisan'da Antalya'da düzenlenen yarışmada yer alacak.

KENTİN TANITIMI                                                             

Sosyal Bilimler Lisesi tarih öğretmeni Atilla Altındağ, yarışmaya 9 projeyle katıldıklarını belirterek, projelerden üçünün dereceye girerek finale hak kazandığını söyledi.

Öğrencileri bu tarz projelere teşvik ederek kentin tanıtımına katkı sağlayacaklarını dile getiren Altındağ, şöyle konuştu:

"Devletimiz yaptığı çabalarla burada huzur ortamını sağladı. Huzurla birlikte buranın taçlandırılması lazım. Burayı şahlandıracak ilk şey turizmdir. Bu nedenle kentin tanıtımına katkı sağlayacak projeler hazırlandı."

Sosyal Bilimler Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zelal Sena Özen de coğrafya alanında yarışmaya girerek bölge genelinde derece elde ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz