Kıbrıs keyfi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve bir grup 4. sınıf öğrencisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (odtü) Kuzey Kıbrıs Rektörlüğü'nün davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

Kıbrıs keyfi

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli ve Yrd. Doç. Dr. Emine Dağtekin'in öncülüğünde geziye katılan öğrenciler, gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gezi boyunca odtü KK kampüsünün modern, mimari örneklerini gezme fırsatı bulan öğrenciler, Bellapais, St. Hilarion Kalesi, Girne Kalesi, Zafer Anıtı, Mavi Köşk, Salamis Harabeleri, Lala Mustafa Paşa Camii'ni de görme şansı buldu.

KIBRIS'I GEZDİLER

odtü Kıbrıs kampüsünde gördükleri ilgiden büyük bir memnunluk duyduklarını açıklayan Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli, odtü KK Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer'in kendilerine göstermiş olduğu sıcak ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederek kendilerini de Dicle Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ

Böyle bir gezinin düzenlenmesine vesile olan başta Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli olmak üzere emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür eden öğrenciler, hayatlarının dönüm noktalarından olan bu gezinin, kendileri için unutulmayacak anılarla dolu olduğunu ifade ettiler. Konaklama sırasında odtü ailesinin kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten etkilendiklerini kaydeden öğrenciler, "odtü ailesine minnettarız. Gezimiz odtü kampüsünü tanımakla başladı. Girne, Bellapaisteki Manastır, St. Hilarion Kalesi Gazimagosa'daki gotik yapılarla devam etti. Bu gezi, gerçekten büyüleyiciydi. Ayrıca kafamızdaki Kıbrıs profilini değiştiren insanlara da teşekkür ederiz. Bu güzel gezinin mimarları; hocalarımız ve odtü ailesine teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler