Kitap al, dersi geç

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) görevli bir akademisyenin çevrimiçi girdiği dersten kalan 2 bin 690 öğrenciye kitap alınması noktasında dayatma yapması tepki topladı.

 Kitap al, dersi geç

Kitap alamayan çok sayıda öğrenciye ise gösterilen adreste 70 lira karşılığında kitap kiralanması seçeneği sunan öğretim görevlisi hakkında rektörlük tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

Dicle Üniversitesi’nde bu yıl öğretmen olmak için pedagojik formasyon dersleri alan binlerce öğrenci kitap dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. 

KİTAP ALAMIYORSANIZ PARA KARŞILIĞINDA KİRALAYIN

İddiaya göre, DÜ Eğitim Fakültesinde uzun yıllardır hocalık yapan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M.A., öğretmen adaylarının almak zorunda olduğu pedagojik formasyon derslerinden biri olan rehberlik ve özel eğitim dersine çevrimiçi olarak ders vermeye başladı. Öğretim görevlisi M.A., vize sınavları yaklaşırken bu dersi alan 2 bin 690 öğrenciye kendi kitabı olan ve fiyatı 190 ile 220 lira arasında değişen

“Psikolojik Danışma ve Rehberlik “

kitabını almaları gerektiğini, almayanların sınıfı geçemeyeceğini bildirdi. Öğretim görevlisi M.A., öğrenci temsilcileri aracılığıyla formasyon öğrencilerine gönderdiği mesajda kitap alanlar kişilerin yanına gelerek kitap kendisine göstermeleri gerektiğini şart koştu. Kitabın fotokopisini kesinlikle kabul etmediğini ve kitap alamayanların ise belirtilen adresteki yerden kitabı 70 lira karşılığında kiralayabileceklerini belirtti.

ÖĞRENCİLER DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Kitap almaları gereken çok sayıda öğrenci watsap gruplarında dersi geçmek için kitap almalarını gerektiğini yoksa bu dersten kalacaklarına dair yazışmalarda bulundu.

REKTÖRLÜK İNCELEME BAŞLATTI

Öte yandan çok sayıda öğrencinin şikayeti üzerine rektörlük tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz