Kitap Fuarında Hareketlilik!

Sümerpark’ta düzenlenen 2. Amed Kitap Fuarı, paneller, söyleşiler, şiir dinletileri ve belgesel gösterimleriyle dolu dolu geçiyor. Fuar, yazarlarla şairlerin okuyucularla buluşmasına vesile oluyor.

Kitap Fuarında Hareketlilik!

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 17 Mayıs’ta start alan 2. Amed Kitap Fuarı, Diyarbakırlı kitapseverlerin büyük ilgisi altında devam ediyor. Panel, söyleşi, şiir dinletisi ve belgesel gösterimleriyle dolu dolu geçen fuar, aynı zamanda yazarlarla okuyucuların da buluşmasına vesile oluyor.

FUARDA HAREKETLİLİK

Fuar etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şair Hicri İzgören ve Şevket Karakış’ın şiir dinletisine okuyucular büyük ilgi gösterdi. Avesta Yayınları’nın düzenlediği etkinlikte şair Hicri İzgören “Aşktan Alır Rengini” başlığıyla şiirlerini okuyup, okurlarıyla söyleşi yaparken, Amed Sanat Galerisi’nde Ceylan Yayınları tarafından düzenlenen şiir dinletisinde ise şair Şevket Karakış şiirlerini okudu.

Güney Dergisi ve Dönüşüm Yayınevi tarafından düzenlenen Yılmaz Güney Belgeseli’ne de ilgi büyüktü. Yönetmenliğini Aziz Özer’in yaptığı “Halkın Sanatçısı, Savaşçısı Yılmaz Güney” adlı belgesel filmde, Güney’in sanatçı kişiliği, siyasi duruşu ve yaptığı filmler anlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz