Kızıltepe'ye Fakülte Talebi

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş: "Milletvekillerimizin, sayın bakanımızın desteğiyle acilen Kızıltepe’de fakülte ve yüksekokul açılmasını sağlamak en büyük temennimizdir."

Kızıltepe'ye Fakülte Talebi

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

                              

Toplantıda konuşan Kaymakam Ermiş, eğitimde iyileştirmeyi sağlanması gerektiğini ve derslik başına düşen öğrenci sayısının 60 civarında olduğunu belirtti. Kızıltepe'nin 250 bin nüfusu olmlasına rağmen yüksekokul ve fakülte bulunmadığını ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:

"Geçen Sayın İçişleri Bakanımız da bunun müjdesini verdiler . İlçede bir spor lisesi planlamaya alınmış inşallah bu beden eğitimi ve spor yüksek okulunun ilk adımı olacak. Bir de ziraat fakültesi talebimiz var. Kızıltepe Konya'dan sonra Türkiye'nin en önemli hububat merkezidir. Ziraat Fakültesi'nin yapılması ve GAP suyunun da 2014 sonunda geleceği düşünüldüğünde modern tarım tekniklerin uygulanması konusunda önem arz eden bir konudur. Burada bir ziraat Fakültesinin olması tarımsal verimliliğide artıracaktır.

Yüksek okul ve acilen fakülte ihtiyacı var. Milletvekillerimizin sayın bakanımızın desteğiyle acilen Kızıltepe'de fakülte ve yüksekokul açılmasını sağlamak en büyük temennimizdir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler