Köcaköy'de okul güvenlik zirvesi!

Okullarda alınacak tedbirler Kocaköy'de masaya yatırıldı. Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Yusuf Turhan'ın başkanlığındaki toplantıda, yeni eğitim yılının huzur ve güven içerisinde geçmesi adına, gerekli tüm tedbirlerin alınması yönünde karar alındı.

Köcaköy'de okul güvenlik zirvesi!

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okullarda alınacak tedbirlerin görüşülmesine yönelik, Kaymakam Yusuf Turhan başkanlığında "eğitim zirvesi" yapıldı.

EĞİTİM ZİRVESİ

Kocaköy Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen eğitim zirvesine Kocaköy Kaymakamı ve Kocaköy Belediye Başkanvekili Yusuf Turhan başkanlık etti. Turhan'ın yansıra, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Yazı İşleri Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kocaköy Mahalle Muhtarları, İlçe Müftüsü,  Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, Kocaköy Karaz İmam Hatip Mensupları ve Kültür Dayanışma Derneği temsilcisi, Merkez Okul Müdürleri, Anadolu Gençlik Derneği Temsilcisi, Tügva Temsilcisi, Okul Aile Birliği Başkanları ve Taşımalı Eğitim Temsilcileri katıldı.

HUZUR VE GÜVEN

Toplantıda, okul önlerinde alınacak güvenlik önlemleri, servislerin denetimleri ve okullardaki fiziki eksikliklerin giderilmesi için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Kaymakam Turhan, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda tüm illerde güvenlik toplantısı yapıldığını söyledi. Başarılı ve sorunsuz bir yıl geçirmek için kaymakamlık, emniyet ve yerel yönetimlerin üzerine düşen vazifeleri yerine getirmeye gayret ettiğine değinen Turhan, "Okul çevrelerinde denetimlere hız vereceğiz. Mobil ekiplerimiz okul çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek. Uyuşturucu satıcılarına karşı özellikle daha da dikkatli olacağız. Gençlerimizin kötü emelli insanların ağına düşmesine izin vermeyeceğiz. Servis ve şoförlerin denetimlerini de artıracağız" dedi.

Turhan, toplantıya katılan okul müdürleri ve muhtarlar ile yöneticilerin talep ve temennilerini de dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz