Görüş Bildir

Köy çocuklarına umut oluyorlar

Dicle Üniversitesi Genç Yaklaşım Kulübü "Bir Kitap Bir Çocuk Bir Çocuk Bir Umut" projesini hayata geçirdi.

Köy çocuklarına umut oluyorlar

Projenin amacının gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu bile getiren kulüp başkanı Abdurrahman Çelebi bunun için öncelikle çocukların kitapla buluşturulması gerektiğini söyledi.

Köy okullarındaki kütüphanelerin kitap sayısını artırmak ve öğrenciler tarafından etkin kullanımını sağlamak amacıyla yeni veya kullanılmış kitapların (öykü, roman, şiir, dergi vb.) toplanması ve bu kitapların okullara dağıtımını sağlamak için Genç Yaklaşım Kulübü olarak kitap toplamaya başladıklarını bu süreçte özellikle Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan ve Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün’ün kendilerine büyük destek verdiklerini kaydetti.

KÖY OKULLARINA UMUT

Çelebi, Proje kapsamında topladıkları kitapların bir kısmını Diyarbakır Silvan İlçesinde yer alan Sulubağ Ortaokulu, Şanlı İlkokulu ve Çukurkaynak İlkokullarına bağışladıklarını ve toplam 370 öğrenciyi kitapla buluşturduklarını söyleyerek, ilerleyen günlerde Şırnak iline bağlı İdil İlçesinde de benzer bir dağıtım yapacakları bilgisini verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi