Köy okullarındaki öğrenciler tiyatroyla tanıştı

11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları şenlikleri kapsamında köy okullarındaki öğrenciler servislerle merkeze taşınarak tiyatroyla tanışıyor

Köy okullarındaki öğrenciler tiyatroyla tanıştı

Van'da bu yıl 11.'si düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları şenlikleri kapsamında köy okullarındaki öğrenciler servislerle merkeze taşınarak tiyatroyla tanışmaları sağlandı.

Van Devlet Tiyatrosu tarafından organize edilen 11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenlikleri Kültür Müdürlüğü'nün bahçesinde yapılan dev tiyatro çadırında devam ediyor. Şenlikler kapsamında il merkezi ve köylerdeki okullarında öğrenim gören öğrenciler servislerle taşınarak tiyatroyla tanışmaları sağlandı.

TİYATROYLA TANIŞTILAR

Vali Yardımcısı Atay Uslu, kente meydana gelen depremlerden sonra çocuklara yönelik kültürel ve sosyal etkinlerin devam ettiğini bildirdi. Van Devlet Tiyatrosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bu yıl 11.'sini düzenlediği şenliklerin deprem sebebiyle daha canlı geçmesini arzu ettiklerini dile getiren Uslu, Kültür Müdürlüğü'nde kurdukları sanat çadırında bu şenliklerin devam ettiğini söyledi.

Van ve Erciş'te yaklaşık 180 bin insanın barındığı 35 ayrı konteyner kentin her birinde sosyal mekanların olduğuna işaret eden Uslu, buralarda çocuk oyun alanları, kreşler, spor alanlarının olduğunu kaydetti. zUslu, konteyner kentte kalan çocukların sosyal mekanlarda tiyatro, sinema gibi çeşitli etkinliklerin ilgili kurumlar tarafından organize edilmeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz