Görüş Bildir

KPSS ön lisans oturumu sona erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ön lisans mezunlarına yönelik oturumu saat 09.30'da başladı. Adaylara 120 soru için 120 dakika süre verildi.

KPSS ön lisans oturumu sona erdi

Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra adaylar, sınav salonuna alındı.

Ön lisans mezunlarına yönelik oturum, verilen sürenin tamamlanmasıyla sona erdi. Sınav sonuçları, ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

SİVEREK'TE İLKEZ YAPILDI

Siverek'te ilk kez Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumu yapıldı.

İlçede ilk kez yapılan sınava memur adayları yoğun ilgi gösterdi. Siverek'te 8 ayrı okulda gerçekleştirilen sınava 2 bin 500 memur adayı katıldı.

Güvenlik ve kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından, öğrenciler sınavın yapılacağı binaya alındı. Sınavına girenlerin yakınlarından bazıları okulun bahçesinde çocukları, eşleri, yakınları için dua okudu.

Kucağında iki aylık bebeği Zümranur ile eşinin sınavdan çıkmasını bekleyen Hüseyin Doğar, "Kızımın annesi sınava girdi. Bebeğe ben bakıyorum, sabırla sınavdan çıkmasını bekliyoruz." dedi. Yakınlarını sınava getiren emekli imam Tahsin Parlak da ilçede sınavların yapılmaya başlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Önceleri sınav için binlerce kişinin çevre illerde sınava girdiğini hatırlatan Parlak, şu anda herkesin kendi evinin yakınındaki okulda sınava girme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi