Görüş Bildir

"Kur'an-ı Kerim'in ulaşmadığı ülke kalmayacak"

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Dış Hizmetler Koordinatörü Mikail Çolak, "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında 40 ülkede Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını belirterek, "Hala da dünyanın birçok coğrafyasına farklı dillerde Kur'an-ı Kerim göndermeye devam ediyoruz. Hedefimiz Kur'an-ı Kerim ulaşmayan hiçbir bölge kalmasın." dedi.

Hediyem Kur'an Olsun Proje Koordinatörlüğünü de yürüten Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüklerini çalışma hakkında bilgi verdi.

Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Çolak, Kur'an'ı okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla "Hediyem Kur'an Olsun" projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

- "Bağışçılar yoluyla Kur'an hediye edilmesi amaçlanıyor"

Projeyle İslam dünyasında ihtiyaç duyulan yerlerde bağışçılar yoluyla Kur'an hediye edilmesini amaçladıklarını dile getiren Çolak, şöyle devam etti:

"Herkesin rahatlıkla okuyabileceği mealli Kur'an-ı Kerim nüshası, yurt dışında öncelikle Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri olmak üzere Latin Amerika, Kafkaslar, Güney Asya ve Ortadoğu'daki ülkelerde bulunan yerel sivil toplum kuruluşlarından gelen talep üzerine bu coğrafyalara ulaştırılıyor. Yurt içinde ise imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, yüksek öğrenim öğrenci yurtları, hastaneler, cezaevleri, il ve ilçe kütüphanelerinin talepleri, müracaat önceliğine göre değerlendirilerek proje imkanları çerçevesinde karşılanmaya ve mealli Kur'an-ı Kerim'ler ulaştırılmaya çalışılıyor."

Mikail Çolak, Kur'an-ı Kerim'in İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca ve diğer bazı dillerde mealleri olduğunu hatırlatarak, talepler doğrultusunda farklı dillerde mealler de hazırlanacağını ifade etti.

Proje için TDV'nin internet sitesi üzerinden bağış yapılabileceğini vurgulayan Çolak, "Bu, yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan bir proje. Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahibi Müslümanlara mealli Kur'an-ı Kerim göndermeyi hedefleyen bir proje. Şu anda 10 farklı dilde dünya genelinde meal gönderimimiz devam ediyor. Farklı dillerde meal gerçekleştiği gibi farklı kıraatlarda kitaplar da basılıyor." bilgisini aktardı.

- "Hedefimiz 2 milyon"

Önümüzdeki dönemde Bosna Hersek'te Boşnakça 50 bin mealin basımının gerçekleştirileceğini, ayrıca Afrika'da farklı okuyuşlarda basım için anlaşmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Çolak, şunları kaydetti:

"İnşallah çok farklı coğrafyalarda ihtiyaçlar ortaya çıktıkça bağışçılarımızın desteğiyle bütün dünyada bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Hediyem Kur'an Olsun projesi kapsamında, 40 civarında ülkede kitap dağıtımlarımız oldu. Hala da dünyanın birçok coğrafyasına farklı dillerde Kur'an-ı Kerim göndermeye devam ediyoruz. Hedefimiz Kur'an-ı Kerim ulaşmayan hiçbir bölge kalmasın. 2 milyon civarında hedefimiz var. Şu anda 500 bine ulaşmış bulunuyoruz."

Bağışçılara teşekkür eden Çolak, desteklerle 10 yılda önemli hizmetlere imza atmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi