Kur'an ilimleri sınavı yapıldı

Kur an Nesli platformu’nun Türkiye geneli Diyarbakır ve Siverek başta olmak üzere 68 merkezde düzenlenen Kur`an İlimleri ve Meali sınavı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Kur'an ilimleri sınavı yapıldı

Kur’an Nesli Platformu tarafından yapılan ve halkın yoğun teveccühünü alan Kur’an İlimleri ve Meali Sınavı Diyarbakır ve Siverek başta olmak üzere 68 merkezde yapıldı.

Türkiye geneli 68 merkezde düzenlenen sınav, 10 binden fazla kişinin katılımıyla saat 10.00’da başlayıp iki saatlik sürenin sonunda sona eren sınav heyecanlı geçti.

Kur an Nesli Platformunun düzenlediği meal yarışmasının 2 saat süren sınava katılan Gamze Fincan şöyle dedi: "Amacımız Kur anı Kerim ilmini ve mealini öğrenip hayatımıza tatbik etmektir. Kur anı okuduğumda eksikliklerimin olduğunu fark ettim Arapça okumak daha faydalı kur anı okurken bazı ayetlerin hayatımda etkisini gördüm."

Sınava katılan yarışmacılardan Nuray Tanik ise, "Kur an hem meal olarak birde Arapça olarak hayatımızda etkisi vardır Kur anı meal olarak okuduğumda hayatımda daha etkisi olduğunu fark ettim bu sınavı kazanmak şuuruyla değil Kur anı anlamak ve hayatımızda tatbik etmek amacıyla sınava katılmamız gereklidir" diyerek duygularını ifade etti.

Sınava katılan Saadet Tagil ise " Kur an meali sınavlarının olması çok yönden faydası vardır Kur anı daha iyi anlamamıza vesile oluyor Kur anın vahye yönelik önemini anlıyoruz. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun" dedi. Sınava katılan yarışmacılar, sürenin kısa olduğunu ve ek süre vermeleri gerektiğini söylediler.

SİVEREK’TEKİ SINAV

Siverek Kız İmam Hatip Lisesinde yapıldı. Sınava 110 erkek, 110 bayan olmak üzere 200 kişi katıldı. Kur'an ilimleri ile ilgili 100 sorunun sorulduğu sınavda, katılımcılara 2 saat süre verildi. Sınav sonucunda Türkiye genelinde ilk 10'a giren yarışmacılar Umre ile ödüllendirilecek. Ayrıca Siverek genelinde ilk 3'e girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz