Kursiyerler sertifikalarını aldı

Batman Üniversitesi, Batman İŞKUR ve Batman Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği (BESOB) işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursları sona erdi.

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Kursiyerler, sertifikalarını, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, İŞKUR Batman Müdürü Besim Eviz ve BESOB Başkanı Hadi Boğadır tarafından aldı. Metal, Oto Elektrik, Oto Bakım, Sıhhi Tesisat, Motor Teknisyenliği dallarında eğitim gören 180 kursiyer sertifikalarını almaya hak kazandı.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Sertifika töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, üniversitelerin, mevcut eğitim vazifeleri yanı sıra kuruldukları bölgelere de çeşitli alanlarda ivme sunması gerektiğini belirterek, “Üniversitemiz olarak Batman'ın istihdamına yönelik mesleki kurslara desteğimiz her zaman olmuştur, olmaya da devam edecektir. İŞKUR ve BESOB işbirliğiyle açılan meslek edindirme kurslarında kursiyerler bugün sertifika alıyor. Aldığınız sertifikaları hiçbir zaman küçümsemeyin, çünkü iş hayatınızda onlar sizin bir bileziğiniz olacaktır. İstihdamın az olduğu kentlerde meslek sahibi olanlar her zaman rakiplerine oranla işe girme konusunda daha şanslıdır. Meslek sahibi olmak çok güzel bir duygudur. Bir şeyler üretip ailesine katkı sunan herkesi takdir etmişimdir. Meslekler her zaman değerlidir.” diye konuştu.

“BALIK TUTMASINI ÖĞRETİYORUZ”

İŞKUR Batman Müdürü Besim Eviz de mesleki eğitimin Batman için önemli olduğunu ifade ederek, gençlere değer verip onlara istihdam sunan kurslar açılması gerektiğini belirtti. Eviz, şöyle dedi: "Tıpkı bugün İŞKUR, Batman Üniversitesi ve BESOB'un ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursları gibi. Bizler kurslarda balık yemesini değil balık tutmasını öğretiyoruz. Çalışma hayatı zorludur. Bu nedenle böyle kurslar her zaman gençlerimize iş hayatında büyük katkılar sunacağına inanıyorum.”

BESOB Başkanı Boğadır ise emeği geçen kuruluşlara teşekkür ederek, sertifika almayı hak eden öğrencileri kutladı. Program, sertifika töreni ve kursiyerlerin kendi aralarında düzenlediği halı saha futbol müsabakasında birinci olan takıma kupa ve madalya takdimiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz