Kurslar başladı

Yaz Kur`an Kursları başladı, kız ve erkek çocuklar camileri cennete çevirdi.

Kurslar başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yaz Kur`an Kursları" dün tüm Türkiye de olduğu gibi Diyarbakır'da da startını aldı. Kur`an eğitiminde yaş sınırlamasının kalkmasıyla her yaştan çocuklar evlerine en yakın olan camilere akın etti.

KUR'AN KURSLARINA İLGİ YÜKSEK

Diyarbakır Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur`an kursları ile camilerde açılan "Yaz Kur`an Kursları"na ilk günden yoğun ilgi dikkat çekti. Okulların kapanmasıyla birlikte camilere akın eden öğrenciler, Kur`an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğreniyor. Kurslarda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı`nca hazırlanan yaz kursları müfredatına göre eğitim veriliyor. Diyarbakır ilçe merkezinde bulunan cami ve Kur`an kursunda dersler veren din görevlileri ve Kur`an kursu öğreticileri velilere önemli tavsiyelerde bulundular.

ALTINDAĞ FETİH CAMİİ'NDE KURS

 

Buarada, Altındağ Dinlenme Tesisleri'ndeki Altındağ Cami ile Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Altındağ Fetih cami'nde açılan kur'an kursları'na öğrencilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekerken, ilk gün olması münasebetiyle öğrenciler hayli heyecanlı oldu.

Diyarbakır'ın en büyük camilerinden olan Altındağ Fetih Cami'nde Kur'an Kursunun ilk gününde öğrencilere ders veren Zeynel Abidin Çiçek, Kur'an-ı Kerim dersinin alınmasının önemine dikkat çekti.

EĞİTİMİMİZ TATİL HAVASINDA GEÇECEK

Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar hazırladığını ifade ederken, Kursa gelen öğrencilere dağıtılacak kitaplar arasında, Elif-Ba, Dinimizi Öğreniyorum serisi ve İnteraktif CD destekli tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Ba'sının yer aldığını söyledi. Çiçek, "Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında, kursları tanıtmak, Kur'an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyeceğiz. Kurslara katılan çocukların güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlayacağız" dedi.

ÖĞRETİCİLERDEN VELİLERE MESAJ

Ailelere de seslenen Çicek şöyle dedi: "Ailelere bizim tavsiyemiz şudur; çocuklarını tereddüt etmeksizin bu kurslara göndersinler. Bu iki ay gibi bir süreci iyi değerlendirmek lazım. Veliler, `işte çocuklarımız şimdiye kadar okula gidiyorlardı, şimdi de camiye mi gönderelim` şeklindeki vesveselere kapılmasınlar. En azından çocuklar namaz kılmayı, Fatiha okumayı öğrenecekler. Ayrıca tüm görevliler görev başında yer alarak bu süreçte çocuklarımıza ders vereceklerdir."

ÖĞRENCİLERİN HEYECANI DORUKTA

 

Kurs başlangıcının ilk günü olmasına rağmen çocukların kurslarına hayli ilgi gösterdiğini belirten ifade eden öğreticiler "Kayıtlara sürekli öğrenciler geliyor. Bugün ilk gün olmasına rağmen derslere altmış öğrenciyle başladık. Bu sayının önümüzdeki günlerde yüzü aşacağını bekliyoruz." şeklinde konuştu. Yaz dönemi boyunca 3 kur halinde gerçekleşecek olan kurslar, 18 Haziran-06 Temmuz, 09 Temmuz-27, Temmuz, 30 Temmuz- 17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kuran-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi temel dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleşecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz