Kurslara ilgi büyük

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları Mardin'in Midyat ilçesinde de büyük ilgi görüyor.

Kurslara ilgi büyük

Merkezde 50, beldelerde 37 ve köylerde bulunan 76 camide başlayan Kur'an kurslarına yaklaşık 4 bin öğrenci katılıyor. Öğrenciler, okulların tatil olmasıyla başlayan kurslara akın ediyor. Kurslarda Kur'an-ı Kerim okunması, öğretilmesiyle birlikte öğrencilere dini bilgiler de veriliyor. Temiz ahlak ve topluma yararlı birey olmanın öneminin anlatıldığı kurslarda her camide iki din görevlisi görev alıyor.

KURAN KURSUNA İLGİ YÜKSEK

Bu yıl yaz Kur'an kurslarına ilginin büyük olduğunu belirten Merkez Molla Hacı Camii İmamı Murat Aksu, "Aşk ve şevkle öğrenciler Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geliyorlar. Öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Gerçekten yetersiz kalıyoruz. Bizim kursta yüzün üzerinde öğrenci bulunuyor. Camilerde din görevlilerine yardımcı olarak imam-hatip öğrencileri görevlendirilirse çok daha verimli olacağımızı düşünüyoruz." dedi. Erken yaşta Kur'an öğrenmenin önemini hatırlatan Aksu, öğrencilerin öğrendiklerini evde tekrarlamalarının önemini vurguladı.

Kursiyerlerden Rozelin Özel ise "Kur'an öğrendikten sonra arkadaşlarımın öğrenmesine yardımcı olacağım. Kur'an'ı öğreneceğimden dolayı heyecanlı ve mutluyum." dedi. Hafta içi her gün saat 9.00'da başlayan kurslar 3 saat sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz