Kurtalan'da ücretli öğretmen alımı yapılacak

Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ücretli öğretmen alımı yapılacağı bildirildi.

Kurtalan'da ücretli öğretmen alımı yapılacak

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilçedeki eğitim kurumlarında değişik branşlardaki açık nedeniyle ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılacağı belirtildi.

Kurtalan merkez, belde ve köy okullarının branş, sınıf ve anaokul öğretmenliği ihtiyacını karşılamak üzere öğretmen görevlendirmesi yapılacağı kaydedilen açıklamada, eğitim fakültesi mezunu olanlar, tezsiz yüksek lisans yapmış fakülte mezunları, diğer fakültelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olanlar, okul öncesi öğretmenlik müracaatları için 4 yıllık lisans mezunlarının öncelikli olduğu aktarıldı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN

Bu yerleştirme işleminden sonra hala anaokulu ve okul öncesi öğretmenine ihtiyaç duyuluyorsa 2 yıllık çocuk gelişimi ve eğitimi mezunu olanların başvurabilecekleri belirtilen açıklamada, "Okul öncesi öğretmenliğe başvuracak olan adaylar arasında kurumumuz bünyesinde daha önce bir yıl ve daha fazla görev yapan kişiler arasından yüzde 50'si kura sonucu görevlendirmeleri yapılacaktır. Geriye kalan diğer boş kontenjanların yüzde 50'siyse okul öncesi öğretmenliğinden mezun olup şimdiye kadar görev almamış kişiler arasından kurayla belirlenecek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görev almak isteyen adayların, 22-31 Ağustos'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz