Kutlu sergisi!

Nil Koleji Kutlu Doğum Sergisi Düzenledi

Kutlu sergisi!

Özel Nil Koleji Kutlu Doğum Haftası sebebiyle kaligrafi sanatıyla yapılmış 40 hadis sergisi açtı. Görsel Sanatlar Öğretmeni İbrahim Aydın ile 3 aylık titiz çalışmanın sonunda hazırlanan eserler öğrenciler tarafından sergilendi.

Öğretmen Aydın, öğrencilerin Peygamber Efendimize Kutlu Doğum hediyesi olarak Diyarbakırlılarla paylaşmak için böyle bir çalışma hazırladıklarını ifade etti.

KUTLU DOĞUM SERGİSİ

Bu çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Aydın, "Böylelikle yine Efendimizin (sav) sünnetini yerine getirerek sanat yoluyla insanlara güzeli ve güzel olanı anlatmaya çalıştık. Kutlu sergi Diyarbakır'ın en büyük alışveriş merkezi olan Ninova alışveriş merkezinde yaklaşık 40 eserle görücüye çıktı." dedi.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise sanatın çok yönlü olduğunu dile getirdi. Okul olarak güzeli ve güzel olanı sanat yoluyla buluşturup vatandaşlara öğrenci vasıtasıyla ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Pehlivan, "Ayrıca bu dönem içerisinde Yedinci sergisini açan görsel sanatlar öğretmenimiz ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sergi esnasında öğretmen Aydın, sergiye gelenlere Kaligrafi sanatı hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz