Görüş Bildir

Kutsal topraklara giden 100 engelli öğrenci yurda döndü

Diyanet İşleri Başkanlığının "Başarılı Engelli Öğrencilere Yönelik Umre Programı" kapsamında kutsal topraklara giden 100 öğrenci, Türkiye'ye döndü

Kutsal topraklara giden 100 engelli öğrenci yurda döndü

Program kapsamında, Türkiye genelinde başarılı olan 100 engelli öğrenci, Medine'de Hazreti Muhammed'in(S.A.V) kabrini ziyaret etti.

Mescid-i Nebevi'de 3 gün vakit namazlarını eda eden öğrenciler, Uhud Dağı, Kuba Mescidi, Mescid-i Kıbleteyn, Mescid-i Nebevi çevresindeki mescitlere de ziyarette bulundu.

Daha sonra umre yapmak üzere ihramlarını giyen öğrenciler, Mekke'de Kabe'ye giderek, hep beraber dualarla tavaf ve sa'y yaptıktan sonra tıraş olup umrelerini tamamladı.

Mekke'de 8 gün kalan öğrenciler, Arafat Dağı, Müzdelife, Mina, Sevr Dağı, Cebeli Nur (Hira Mağarası), Cin Mescidi, Cennetü'l Mualla, Hazreti Peygamber'inS.A.V) doğduğu evin bulunduğu önemli yerleri de ziyaret ederek, dua etti.

- "Keşke hep burada kalabilsem diye düşündüm"

Umre programına Kayseri'den katılan öğrenci Fatma Odabaşı, yaptığı değerlendirmede, "Ankara'da Mehmet Görmez Hocamız bizi kabul ettiğinde çok heyecanlandım. Mübarek topraklara gideceğimiz için çok sevinçliydim. Kutsal toprakları gördüm ve çok mutlu oldum. Önce Medine'ye ulaştık. Peygamberimizin huzuruna varmak, orada namaz kılmak beni çok heyecanlandırdı ve gözlerimden yaşlar aktı. Çok güzel ve unutamayacağım anlar yaşadım. Hele Kabe'yi ilk gördüğüm an, bambaşkaydı ve çok güzeldi. Çok dua ettim" dedi.

Konya'da eğitim gören İsa Uğuz, ailesi ve bütün insanlar için dua ettiğini belirterek, "Ayrılırken çok üzüldüm ve ağladım. Rabbime nasip ettiği için çok şükürler ettim. Keşke hep burada kalabilsem hiç ayrılmasam diye düşündüm. Veda ederken çok üzüldüm" sözlerine yer verdi.

Programa Ordu'dan katılan öğrenci Zekiye Alay Eserli de, umreye gideceğini öğrenmeden önce rüyasında Kabe'nin kapısını gördüğünü aktararak, umreye gideceğini öğrendiğinde çok sevindiğini belirtti.

Anlatılamayacak kadar güzel duygular yaşadığını dile getiren Eserli, "Sol yanım ağrıdı. Aklım oralarda kaldı. Rabbim tekrar nasip eder inşallah" ifadesini kullandı.

Unutamayacağı güzellikler yaşadığı için Allah'a şükreden Mardin'de öğrenci Elif Çaybugün, "(Evim, ailem, annem, babam, herkes için sağlık, huzur ver ya Rabbi) diye çok dua ettim. Her şeyin hayırlısını Rabbim'den istedim. Bizlere bu güzellikleri yaşattığı için Mehmet Görmez Hocamıza çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi