Kütüphane Haftası

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Diyarbakır Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphaneyi en çok kullananan çocuklara çeşitli ödüller verildi.

Kütüphane Haftası

DİYARBAKIR-Diyarbakır Vali Yardımcısı Mustafa Can, yapılan çalışmalarla klasik kütüphanecilik anlayışından uzaklaştıklarını söyledi.

İl Halk Kütüphanesi'nde, bu yıl 49'uncusu düzenlenen "Kütüphane Haftası" etkinlikleri açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Can, kütüphanecilerin bu yılki temalarının yenileşim olduğunu ve bu başlığın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

 

KÜTÜPHANE HAFTASI

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi'nin geçen yıl yenileşmeye gittiğini hatırlatan Can, şunları söyledi:

"Kütüphanemizde tadilat yapıldı. Hükümetimizin gönderdiği kaynaklarla kütüphanemize ciddi anlamda harcamalar yapılarak çok güzel, daha kullanılabilir ve iyi hizmet verebilecek bir duruma getirildi. Kütüphaneciliğin klasik anlamda sadece gelip buraya üye olup kitap alıp gitmek değil aynı zamanda interaktif şekilde kullanılması ve bu kütüphaneden faydalanan halkımıza bilgiye ulaşmada her türlü imkan sağlanmış durumda. Kütüphaneye her anlamda birçok yatırım yapıldı. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın da kütüphaneden faydalanması için onların kullanabileceği doküman açısından alt yapı oluşturuldu. Ayrıca çocuklu anneler için çocuklarımız için de bir ana sınıfı oluşturuldu. Bu da klasik kütüphanecilik anlayışından çok uzaklaştığımızı gösteriyor."

 

KİTAP OKUYANLAR

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek ise, kütüphanelerdeki yenileşim ve hizmet çeşitliğinin artışıyla kullanıcıların kütüphaneye olan taleplerini her geçen gün daha da artırdığını belirterek, "2009 yılında 2 bin 363 olan üye sayımız bugün itibariyle 12 bin 950 ve 2011 yılında ödünç verilen kitap sayımız 18 bin 387 iken 2012 yılının sonunda bu sayı 45 bin 335'e ulaşmıştır. Ödünç vermedeki artış oranımız yüzde 70 civarındadır. 2013 yılında ödünç verilen materyal sayımız 19 bin 400'e ulaşmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İl Halk Kütüphanesi'ni en çok kullanan kullanıcılardan Ruken Bademkıran ve Remzi Fidan'a, Vali Yardımcısı Mustafa Can; Cemal Ağaoğlu ve Şahika Çavdar'a ise şair Mevlüt Mergen tarafından ödülleri verildi.

Sahneye ödüllerini almaya çıkan ve oyuncak kütüphanesini en çok kullanan minikler Yasemin Avdar ve Sıla Ekici'ye ise ödülleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk tarafından verildi

Kaynak: Diyarbakır Söz