LGS’de kritik tercihler

4-20 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan LGS tercihleri ile ilgili tavsiyelerde bulunan uzmanlar; veli, rehber öğretmenler ve çocukların tercihleri çok dikkatli bir şekilde yapması gerektiğini söyledi.

LGS’de kritik tercihler

1 milyon 236 bin 313 öğrencinin katıldığı sınav sonrasında yapılacak olan tercihler, öğrencilerin geleceğine yön verecek. 30 Haziran'da sonuçları açıklanan LGS için tercihler 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yapılacak olan LGS tercihleri ile ilgili öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Eğitimci Ramazan Acar, Çocuklarımız özellikle velilerin ve rehber öğretmenlerin tavsiyelerini dikkate alarak tercihlerinde bulunabilirler. Bu noktada velilerimizin kaygılanmadan kendilerine yakın sınavlı puanlarıyla beraber ciddi manada din eğitimini de alacakları, ayrıca gittikleri liselerde de temel dini bilgiler Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı dersleri vasıtasıyla çocuklara bir seçenek sunulan imam hatip okullarını tercih edebileceğini söyledi.

"İMAM HATİP OKULLARIMIZIN DA BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRICIDIR"

Acar, "Son dönemlerde din öğretime bağlı okullarımızın ortak birinci kademesi ortaokullarımızda ciddi bir başarı yaşandığına şahit oluyoruz. Tüm okullarımızda elbette ciddi başarı elde edilmiştir ama 2014'ten bu yana ortaokullarda yeniden hayata geçmiş olan İmam Hatip okullarımızın da başarısı göz kamaştırıcıdır. 193 tane 500 tam puan alan öğrenci arasında 12 tane 500 tam puan almış imam-hatip okullu öğrencisi olması da ayrıca bir imam hatip lisesi mezunu olarak aile boyu imam hatipli olarak gurur vermiştir. Son dönemlerde özellikle okul ayrımı yapılma noktasında yaşanan kaygıların yersiz olduğu, imam hatibe giden sadece imam olur gibi bir kaygının gereksiz olduğu, imam hatibe gittiğinde de ciddi başarı elde edebildiği, 12 tane 500 puan alan öğrencinin çıkmasıyla tescil etmiş oldu." dedi.

"HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR"

Çocukların kaygıdan ve korkudan uzak tutulması gerektiğini belirten Acar şunları kaydetti:

"Lise tahsili boyunca sınavlı okullar arasında özellikle din öğretimine bağlı çok ciddi marka okullarla beraber ortaöğretime bağlı okullar seçmeleri yanında mesleki eğitimde ciddi manada Bursa'nın merkez olması hasebiyle de meslek hayatlarıyla ilgili tercih olacaktır. Hiçbir şey için geç değildir. Bu noktada çocuklarımızı özellikle kaygıdan ve korkudan uzak tutalım. Çocuklarımızın hem dünyalık hem de ahiretlik hayatlarına katkı sağlayabilecek çift kanatlı kuş diye tabir ettiğimiz din öğretimi okullarımızda tercih edilmesinin önünde hiçbir korkunun kaygının olmadığını somut olarak gösterdik. Önümüzdeki günlerde Üniversite sınavları açıklandığında göreceğiz ki ortaokullunda gösterilen başarı aslında din öğretimi okulları anlamda liselerden de mezun olduğunda ÖSYM'de Türkiye derecesi yapan çocuklarımıza şahit olacağız."

"KORKUNUN YERSİZLİĞİ BU SENE BİR KEZ DAHA TESCİL EDİLMİŞ OLDU"

Ciddi manada bir eğitim-öğretim ortamının başarıya artırdığına inandığını belirten Acar, "Demografik yapı ve ekonomik şartlar itibariyle insanlar eşit miktarda eğitime ulaşmamış olabilir ama Devlet okullarımız tüm kademeleriyle ortaokul ve lise bazında da tüm öğrencilere eğitim-öğretim anlamında ciddi katkılar sunmaktadır. Çocuğumuzun eğilimini elbette dikkat edelim ama şunu da bilelim. Tecrübe her şeyden önemli, kolay kazanılmıyor. Çocuklarımız özellikle velilerin ve rehber öğretmenlerin tavsiyelerini dikkate alarak tercihlerinde bulunabilirler. Korkunun yersizliği bu sene bir kez daha tescil edilmiş oldu. İmam hatip okullarında da ciddi manada başarı sağlandığı görüldü dolayısıyla bu noktada velilerimizin kaygılanmadan kendilerine yakın sınavlı puanlarıyla beraber ciddi manada din eğitimini de alacakları ayrıca gittikleri liselerde de temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı dersleri vasıtasıyla çocuklarımıza bir seçenek sunuluyor." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZA MANEVİ İKLİM"

Acar, "Maddenin hüküm sürdüğü kapitalist dünyada mana ikliminin anlamında çocuklarımızın ruhlarını doyuramadığımızda ne gibi olumsuzluklar yaşadıklarımızı dünya üzerinde ülkemizde ve çevremizde yaşayarak görüyoruz. Bu bağlamda çocuklarımıza manevi iklimde teneffüs edecekleri eğitim ortamları oluşturmanın dünyalık ve ahiretlik çalışmalarına katkı sunabileceğini düşünüyorum. Velilerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve çocuklarımız da tercihlerini dikkate alırlarsa memnun kalırız. Bütün okullarda olduğu gibi İmam hatip okullarında da çocuklarımız hem maddeye bağlı hem de manaya bağlı dersler olarak eğitim alabilmektedirler. Tüm okullarımızda da bu sağlanabilir. İmam hatip ortaokullarının başarısını da iftihar ettiğimizi söyleyebiliriz." şeklinde konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz