LGS şampiyonu imam hatipli!

LGS şampiyonu imam hatip öğrencileri İstanbul'da buluştu

LGS şampiyonu imam hatipli!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan imam hatip ortaokulu öğrencileri, İstanbul'da bir araya geldi.

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER tarafından Üsküdar Burhan Felek Köşkü'nde düzenlenen programda buluştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı illerinden gelen başarılı öğrencilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Velileriyle davet edilen 53 öğrenciden bazılarının mazeretleri dolayısıyla buluşmaya katılamadığını anlatan Yazıcı, öğrencilerin İstanbul'da tanıyacakları okulların gelecekleri için yol gösterici olacağına inandığını söyledi.

 "LGS SINAVINDA 562 GENCİMİZ TAM PUAN YAPTI"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise gelecek için gençlerin önemine vurgu yaptı.

Gül, "LGS sınavında 562 gencimiz tam puan yaptı. Davetimize icabet ederek buraya gelen sevgili yavrularımızı tebrik ediyoruz, başarılarının daim olmasını diliyoruz. Türkiye şampiyonu olmak kolay değil ama yeter bir sebep de değil. Bu işin bireysel bir çabayla birlikte toplu bir çalışma, emek ve ürün olduğunu da çok iyi bir biçimde idrak ediyoruz. Ben bu vesileyle başta gençlerimiz olmak üzere bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize, ailelerimize şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Gençlere bazı hatırlatmalarda bulunan Gül, Türk bilim insanları Aziz Sancar ile Fuat Sezgin'in hayatını örnek gösterdi.

Gençlerin geleceklerine yön verirken kendilerinin de alternatif imkanlar sunduklarını aktaran Gül, gençlerin rahat ve verimli alanlarda çalışabilmeleri için çaba harcadıklarına işaret etti.

Gül, imam hatiplerin Türkiye'nin kendine has kurumlarından olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Nasıl ki farklı okullarımızın kendine has bir yol haritası ve iklimi söz konusu ise imam hatiplerin de böylesine anlamlı ve kıymetli bir iklimi var ve biz imam hatipler üzerinden insanımıza faydalı olacak, milletimize, devletimize yararlı olacak, hatta bütün bir insanlığa yararlı insanlar yetiştirmek için de sürekli bir gayret ve çaba içerisindeyiz."

Mehmet Nezir Gül, özellikle sayısal alanda geçen yıla oranla başarının yüzde 50 arttığını sözlerine ekledi.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon gencin LGS'ye katıldığını belirterek, "Öğrencilerimizin tamamının yolları, bahtları açık olsun. Haliyle şampiyonluğu göğüsleyenlerin bir artısı oluyor, bir ekstrası oluyor. Ben gençlerimizi bu noktada gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Bu arada 500 tam puan yapan imam hatip okullarımızdan 23 ilden toplamda 53 gencimiz var. Fakat bir yanlış yapanları da eklemeye başladığımızda sayı çok artıyor. Çünkü bugün burada olmayı bir soruyla kaçıran binlerce genç kardeşimiz var." ifadelerini kullandı.

Tam puan alan öğrenciler sınava hazırlık süreçlerini ve başarı hikayelerini anlattı.

Program sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz