Görüş Bildir

Liselilerden TÜBİTAK'a proje yağdı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 48. Li̇se Öğrenci̇leri̇ Araştırma Projeleri̇ Fi̇nal Yarışmasına 11 bin 739'u kız ve 10 bin 277'si erkek olmak üzere 22 bin 16 öğrenci, 13 bin 940 proje başvurusunda bulundu.

Liselilerden TÜBİTAK'a proje yağdı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca, 48 yıldır düzenlenen Li̇se Öğrenci̇leri̇ Araştırma Projeleri̇ Fi̇nal Yarışması'na ilgi giderek artıyor. Proje yarışmasıyla, lise öğrencilerinin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmasına teşvik edilmesi, yönlendirilmesi ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu kapsamda biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, psikoloji, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih ve teknolojik tasarım olmak üzere 12 dalda yarışma düzenleniyor.

Sağlanan ödül ve üniversite sınavındaki puan avantajı sebebiyle yıllar içinde öğrencilerin ilgisinin arttığı yarışmaya bu yıl toplam 13 bin 940 proje başvurusu geldi. Yarışmaya 11 bin 739'u kız ve 10 bin 277'si erkek olmak üzere 22 bin 16 öğrenci müracaat etti.

- "12 dalda bin 200 proje sergilendi"

Li̇se Öğrenci̇leri̇ Araştırma Projeleri̇ Yarışması'nda, 12 dalda hazırlanan projelerin ön değerlendirmeleri bölge jürilerince yapıldı. Martta Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van'da bin 200 proje sergilendi.

Bu sergilerde başarılı bulunan 220 proje, 8-10 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek final yarışmasında sergilenecek.

Final yarışmasında ilgili jüriler tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde her alanda birincilik, i̇kincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri verilecek. Ödül alan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ve başarı belgeleri takdim edilecek. Yarışmanın final aşamasında birincilik, i̇kincilik ve üçüncülük ödülü alan öğrenciler, üniversite sınavına girdikleri ilk yıl, ödül aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri halinde, üniversite giriş puanlarına eklenmek üzere yarışmada aldıkları dereceyle orantılı ek katsayı uygulamasından yararlandırılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi