Lys'de Türkiye 10.'su Bitlis Fem'den

Bitlis Çağlayan FEM Dershanesi öğrencisi Selim Değnek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) MF Puan türünde Türkiye 10'uncusu oldu. Başarısını düzenli ve verimli çalışmaya borçlu olduğunu belirten Selim Değnek, ailesi ve dershane ile okul öğretmenlerinin de başarısında büyük payının olduğunu söyledi.

Lys'de Türkiye 10.'su Bitlis Fem'den

Bitlis Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çağlayan FEM Dershanesi öğrencisi Selim Değnek, "Sınav süresi boyunca öz güvenimden hiç taviz vermedim. Başaracağıma olan güvenim tamdı. Tüm bunlar bir araya gelince istediğim başarıyı elde ettim. Bu yüzden çok mutluyum. İnşallah tercih döneminde de tercihlerimi yapıp hayalimdeki üniversite olan İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gireceğim." dedi.

BİTLİS'İN GURURU OLDU

Bitlis Çağlayan FEM Dershanesi Müdürü Servet Kılıç da, açıklanan sonuçla Çağlayan FEM Dershanesi'nin başarılarının tesadüfi olmadığının gözüktüğünü açıkladı. Başarıda emeği geçen Milli Eğitim camiasının tüm idareci ve öğretmenlerine, öğrencilerinin ailelerine ve dershanenin eğitim kadrosuna teşekkür eden Kılıç, "Bu başarıda kendini eğitime adamış genç, fedakar ve Çalışkan öğretmen kadrosunun ve öğrencilere birebir rehberlik hizmeti veren danışmanlık sisteminin katkısı çok büyüktür. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 2012 LYS başarılarımız şöyle olmuştur: Selim Değnek: MF-1 Ekli Türkiye 10.su, Bitlis il birincisi. Diğer öğrencimiz Hakan Şölen: TM-1 ve TM-2 de Bitlis il birincisi olmuştur. Evren Balhova ise TM-3 puan türünde Bitlis il birincisi olmuştur." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE 10'UNCUSU

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz ise LYS Türkiye 10'uncusu Selim Değnek'i tebrik ettiğini belirterek, "Bitlis'te eğitim kalitesi her geçen gün artarak devam ediyor. İnşallah bundan sonra da yapacağımız koordineli çalışmaların neticesinde eğitimde daha iyi yerlere geleceğiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz