Görüş Bildir

MEB 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Millî Eğitim Bakanlığı, ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak. Bununla ilgili süreç başladı." dedi.

MEB 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak

Bakan Özer, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kentteki eğitim faaliyetleri ve diğer alanlarda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Bakan Özer, burada yaptığı konuşmada deprem bölgesinde eğitim öğretimi yeniden başlatmak için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Özer, süreç devam ederken çocukların eğitimle buluşması için her türlü desteği verdiklerini belirtti. 

BEŞ BİN SÖZLEŞMELİ

Süreçteki destekleri nedeniyle Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığına teşekkür eden Özer,   "Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen... Süreci başlattık." diye konuştu.

Bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için atamaların büyük kısmının depremin yaşandığı illere yapılacağını söyleyen Özer, "Yine Millî Eğitim Bakanlığı, ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak. 4 bin 250 büro personeli, 100 mühendis, 500 hemşire, 125 diyetisyen ve 25 avukat. Bununla ilgili süreç de başladı. İnşallah, nisan ayı içinde bu süreç nihayetlenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, sözleşmeli personel kadrolarının da yine bölge illerinin ihtiyaçlarını karşılamak için değerlendirileceğini kaydetti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi