MEB'den uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, okulları Web sitelerindeki uygulamalar ve yazışma kuralları konusunda uyararak, Türkçe dil kurallarına ve resmi yazışma kurallarına uymayan üslupta bildirimler aldıklarını bildirdi.

MEB'den uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı'nca bütün okullara gönderilen yazıda, bakanlığa bağlı resmi okulların 'Okul Web sitesi yönetim paneli' uygulamasının 19 Kasım 2012 tarihinde kurumların hizmetine açıldığı, kurumların Web sitelerinin hazırlanması sırasında ve daha sonra yayınlandığı süreçte ihtiyaçları olan teknik destek Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından verildiği belirtildi. Teknik destek sağlarken, yönetim panellerinde bulunan destek modülünün kullanıldığı belirtilen yazıda, "Son zamanlarda destek başvuru mesajlarında Türkçe dil kurallarına ve resmi yazışma kurallarına uymayan üslupta bildirimler geldiği görülmektedir. Okul Web sitelerinde dışarıdan alınan barındırma hizmetleri ile ilgili ciddi olumsuzluklar yaşanmaktadır. 5651 sayılı İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanuna göre Bakanlığımız internet toplu kullanım sağlayıcısıdır. İnternet toplu kullanım sağlayıcıları, kanun gereği, 'Konusu suç oluşturan içiriklere erişimi engelleyici tedbirleri almak' ile yükümlüdür"denildi.

>"DIŞARIDAN ALINAN BARINDIRMA HİZMETİ GÜVENLİK AÇIĞINA YOL AÇMAKTADIR"

>Okullara gönderilen yazıda, dışarıdan barındırma hizmeti alarak Web sitelerinde yer verilen, 'Ziyaretçi defteri', 'Sayaç', 'Anket', 'Oyun' ve 'Mezunlar bölümü' gibi uygulamaların siteye dahil edilmesi ile ciddi güvenlik açıklarının da oluştuğu ifade edilerek, "Okul Web sayfalarında bulunan  bilgilerin süratli ve doğru şekilde güncellenmesi, öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için büyük önem taşımaktadır. Yapılan incelemede okullarımızın güncelleme işlemini yeterince ve zamanında yapmadıkları tespit edilmiştir. Destek bölümünden gönderilen bildirimlerin Türkçe dil ve resmi yazışma kurallarına uygun biçimde gönderilmesi, Web sitesinde kullanılan dışarıdan alınan hizmet uygulamalarının kaldırılması, okul Web sayfalarındaki güncellemelerin yapılması, uygulamaları kaldırmayan ve destek bölümünde uygunsuz üslup kullananlarla ilgili gerekli tedbirlerin alınacağı konularında okul Web yayın ekiplerinin ivedilikle bilgilendirilmesine dair gereğini rica ederim" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz