Merakla beklenen ‘Siyer Yarışması'nın startı verildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 13 Şubat 2022 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Merakla beklenen ‘Siyer Yarışması'nın startı verildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yarışma Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 13 Şubat 2022 tarihinde düzenleyecekleri Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verileceğini belirten Aslan, tüm halkı yarışmaya katılmaya davet etti.

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 8 Ekim ile 31 Ocak 2022 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacağını hatırlatan Aslan, yarışmanın dört kategori şeklinde yapılacağını söyledi.

“Güçlüler zayıfı ezdi, hak ve adalet kayboldu”

Peygamberin örnekliğinin terk edilmesinden beri dünyanın nice buhranlar yaşadığını belirten Aslan, “Bizleri, alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygambere ümmet kılan Allah'a hamd olsun. O Peygamber ki ahlakın, erdemin, her türlü güzel vasfın zirvesini kendinde taşıyan, ümmetine karşı pek şefkatli ve merhametli olandır. O şanlı Peygamberin örnekliği terk edildiğinden beri dünya nice buhranlar yaşadı, nice toplumlar maddi manevi çöküşler yaşadı. Yeryüzünün halifesi olarak yaratılan insan, yeryüzünü fesada uğrattı. Güçlüler zayıfı ezdi, hak ve adalet kayboldu. Kin, nefret ve düşmanlıklar yeryüzünde hakim oldu. Bu olumsuzluklara rağmen bize düşen, hakkıyla ona iman edip yeryüzünü tekrar İslam’ın güneşiyle aydınlatmak, hak ve adaleti hakim kılmak çabası içinde olmaktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz