Mesleki tanıtım

Diyarbakır'ın Kulp İlçe lisesi öğrencilerine yönelik mesleki tanıtım semineri verildi.

Mesleki tanıtım

Halk Eğitim ve Kültür Merkezi çok amaçlı konferans salonunda yapılan mesleki tanıtım seminerine Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak, Kulp İlçe Garnizon Komutanı 2. Motorize Piyade Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Ahmet Yüce, Kulp İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERE MESLEKİ TANITIM

Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, hukuk, işletme, siyasal bilgiler, iktisat ve maliye bölümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mesleğini öğrencilere anlatan Kaymakam Maraşlı, nasıl kaymakam olunur, mesleğin zorlukları kolaylıkları gibi konuları detaylarıyla açıkladı. Toplantı sırasında öğrencilerin kaymakamlık mesleğiyle ilgili merak ettiği birçok soruya da içtenlikle cevaplayan Kaymakam Maraşlı, ayrıca, meslek dışında öğrencilerden gelen güncel konularda da açıklamalarda bulundu.

KAYMAKAM-MÜDÜR ROLÜ

Maraşlı, verimli ders çalışma yöntemleri, okul dışı zamanlarını verimli kullanmaları, özgüven eksiklikleri, sınav heyecanı, dikkatsizlik ve tercih edecekleri meslekleri tanıma konularında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel ise, meslek seçiminin, insan hayatının en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna dikkati çekti. Öğrencilerin meslek tercihi yaparken, doğru ve isabetli karar vermesi gerektiğini vurgulayan Tel, "Çalışma hayatında ve özel hayatımızda mutlu olmanın, iyi bir kariyer elde etmenin ilk adımı kişiliğimize uygun meslek seçiminden geçer. Bireyin kendi özellikleri ile seçeceği mesleği karşılaştırarak kararını oluşturması gerekir" dedi.

MESLEK SEÇİMİNDE KARİYER

Kulp Emniyet Amiri Bülent Ulutürk de, polislik meleğiyle ilgili tüm ayrıntıları öğrencilere anlattı. Kulp Cumhuriyet Savcısı Atilla Boztoprak ise, uzmanlık alanlarında öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Boztoprak, savcı, hakim ve avukat olabilmek için öncelikle hukuk fakültesi mezunu olmak gerektiğini belirterek, bilinçli meslek seçiminin önemine dikkat çekti. Boztoprak, "Meslek seçimi, ilgi alanı, beceri ve kişiliğe uygun olarak yapıldığında kişi yaşam boyu mutlu olur. Meslek seçimi ve kariyer planlaması hayatınızda en önemli kararlarınızdan biridir. Bunun için meslekleri ve kendinizi çok iyi tanımalısınız. Bu projemizle sizlere meslekleri tanıtarak yaşamınıza yön verecek en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler, konferansın kendileri için oldukça yararlı geçtiğini belirterek, böylesi faaliyetlerin seçecekleri meslekler hakkında bilgilendirici olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz