Mezunlar cübbe giydi

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mezunlar cübbe giydi

Öğrencilerin mezuniyet heyecanını yaşadığı törene Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

HUKUK ORDUSUNA TAZE KAN

2008-2012 dönemi öğrencilerinin video gösterimi ile başlayan törende konuşan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Nihat Daşdelen, öğrencilerin fakülteyi bitirmeleriyle okul hayatlarının bitmesiyle, iş hayatının kapılarının aralanacağını söyleyerek, bugüne kadar 2 bin 951 mezun verdiklerini, mesleğe başladıktan sonra iyi bir hukukçudan ziyade iyi bir insan olmak gerektiğinin altını çizdi. "Sizlere emeği geçen aile ve hocalarınızı asla unutmayın. Diyarbakır dışından gelen öğrenci arkadaşlarımıza da bir ricam olacak. Bu şehri insanlık ve kardeşlik adına her gittiğiniz yerde anlatın. Diyarbakır'ın güzelliklerini her zaman dile getirin" diye vurgulayan Daşdelen, öğrencilerin mezuniyetlerinin hayırlı olmasını temenni etti.

MEZUNİYET COŞKUSU ESTİ

Mezun öğrencilerden Eren Sarak ise başlangıçların güzel ama bitişlerin zor olduğunu ifade ederek, İzmirli bir öğrenci olarak Diyarbakır'a gelmekte tereddüt ettiğini, 4 yıl boyunca yaşadığı bu şehrin bir sevgi şehri olduğunu gördüğünü söyledi. Konuşmaların ardından Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Nihat Daşdelen, bölüm birincisi Didem Yardımcıoğlu'na diplomasını takdim ederken, Yrd. Doç. Dr. M. Şenay Canoruç, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Nedim Meriç, Yrd. Doç. Dr. Ali Ayli, Yrd. Doç. Dr. Filiz Yavuz İpekçi, Yrd. Doç. Dr. Ömer Ergün, Yrd. Doç. Dr. Neşe Baran çelik, Yrd. Doç. Dr. Necat Acarkan, Yrd. Doç. Dr. Tahir Muratoğlu, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi. Tören, öğrencilerin geleneksel olarak kep atmalarının ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz