Midyatlı öğrenciler meslek uzmanlarıyla buluştu

Mardin’in Midyat ilçesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu öğrencileri meslek uzmanlarıyla bir araya geldi. Öğrenciler her daldan meslek sahibinin bulunduğu mecliste ilgi alanları hakkında sorular sordu.

Midyatlı öğrenciler meslek uzmanlarıyla buluştu

İMKB İlköğretim Okulu konferans salonunda okul meclisi kurulu tarafından düzenlenen etkinliğe doktor, hemşire, diş hekimi, avukat, polis, inşaat mühendisi, eczacı, makine mühendisi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Meslek grupları hakkında öğrencileri bilgilendiren meslek uzmanları, öğrencilerin sorularını cevapladı.

MESLEK UZMANLARI

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri mesleki rehberlik etkinlikleri çerçevesinde meslek uzmanlarının katıldığı etkinlikte, Okul meclis kurulu öğretmeni Gökhan Arpağ, rehberlik servisi öğretmenleri Seçil Koca, Hikmet Doğan ve okul meclis kurulu başkanı Şehmus Demirci hazır bulundu.

Her şeyden önce insanlara faydalı olunması gerektiğini vurgulayan Eczacı Veysel Oğuzmüftüoğlu, “Ne olmak isterseniz olun, ananıza, babanıza, vatanınıza hayırlı evlat olmanız her şeyden önemlidir. Bu anlamda siz topluma yararlı birey olduğunuz zaman sizin mesleğinizi seçmenizde de kolaylık olacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler