Midyat'ta öğrencilerin gözüyle fotoğraf sergisi

Tarihi kent Müzesi’nde, öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan ve “Çocuk Gözüyle Düzova Köyü” adını verdikleri sergileri büyük ilgi gördü. Fotoğraf Sanatçısı Öğretmen Fatma Torun tarafından verilen fotoğrafçılık kursunu başarıyla tamamlayan 30 öğrenci sergi açtı.

Midyat'ta öğrencilerin gözüyle fotoğraf sergisi

Midyat’a bağlı Düzova Köyü Gürsel Mutlu İlköğretim Okulu, Fotoğrafçılık Kulübü Öğrencileri tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi Tarihi Kent Müzesi’nde açıldı.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri’nin birlikte açılış kurdelesini kestiği sergide okul öğrencilerinin çekmiş oldukları birbirinden güzel 27 adet fotoğraf sergilendi. Sergiyi gezen Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, sergilenen tüm fotoğrafları satın aldı.

BAŞKAN NASIROĞLU, GENÇLERİ TEBRİK ETTİ

Öğrencilerle birlikte sergiyi gezen Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, fotoğrafları tek-tek inceledi. Öğrencileri tebrik eden Nasıroğlu, sergide yer alan fotoğrafları çeken öğrencilerle gurur duyduğunu anlatarak, öğrencilere sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlik yapma fırsatı tanınmasını çok önemsediğini ifade etti. Fotoğrafçılar için bulunmaz harikalara sahip Midyat’ta tarih ile doğanın bir bütün olarak yer aldığını söyleyen Nasıroğlu, bu zevki yaşamak için herkesi fotoğraf çekmek için Midyat’a gelmelerini istedi. Başkan Nasıroğlu, “Öğrencilerin çektiği resimler çok güzel. Başta öğretmenleri olmak üzere emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“FOTOĞRAF ÇEKMEK BİR SANATTIR”

Serginin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri de, “Öğrencilerimizin çalışmalarını sergiye çıkarmalarından büyük bir mutluluk duydum. Bildiğiniz gibi fotoğraf çekmek bir sanattır. Herkes fotoğraf çeker ama sanatsal değeri olan fotoğrafı çekemez. Verilen eğitim sayesinde öğrencilerimiz fotoğraf çekmeyi, fotoğrafın özelliklerini ve değişik konularda fotoğrafla ilgili bilgilendiler. Öğrencilerimize fotoğrafçılık eğitimi veren öğretmenimiz Fatma Torun’u ve kursiyerlerini kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz